Horticultorul.ro

feb. 08 2020

Begonia Rex ’Red Tango’: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: Begoniaceae

Denumirea populara: Begonia Rex ’Red Tango’

Denumirea stiintifica: Begonia Rex ’Red Tango’

Proprietati ornamentale: Begonia Rex ’Red Tango’ este o planta erbacee perena rizomatoasa, ce poate ajunge la inaltimi de 20-25 cm.

Begonia Rex ’Red Tango’ este o planta decorativa prin frunze si flori, cultivata adesea ca planta de apartament.

Frunzele cresc pe tulpini scurte, au forme asimetrice, lungimea de 4-8 cm, acoperite cu perisori fini de culoare rosie, colorate in doua sau trei culori: rosu, visiniu, verde si argintiu.

Florile la Begonia Rex ’Red Tango’ apar grupate in partea superioara a tijelor florale, au dimensiuni mici si culoare roz.  Pentru a dirija toata energia plantei in cresterea frunzelor, se recomanda indepartarea florilor.

Substratul pentru Begonie trebuie sa fie usor, aerat, bine drenat, cu fertilitate moderata si un pH intre 5,5-6.

Udarea la Begonia Rex ’Red Tango’ se realizeaza cu regularitate, de 1-2 ori pe saptamana (in functie de temperatura ambientala), folosind cantitati suficiente de apa, mai ales in perioada de crestere si inflorire, pentru a pastra substratul reavan. Se recomanda ca intre doua udari, substratul de la suprafata sa fie uscat in primii centimetri.

Udarea insuficienta a plantelor poate conduce la ofilirea frunzelor, iar umiditatea excesiva la nivelul radacinilor sau pe frunze, poate provoca aparitia putregaiurilor.

Lumina este foarte importanta in cresterea si inflorirea la Begonia Rex ’Red Tango’. Aceasta necesita spatii luminoase cu lumina indirecta, ferita de actiunea directa a razelor de soare de la orele pranzului, care poate cauza arsuri la nivelul frunzelor.

Temperatura optima pentru plantele de Begonia Rex ’Red Tango’ poate varia intre 13-24°C. Temperatura minima nu trebuie sa scada sub 5°C, iar cea maxima sa nu depaseasca 30-32°C.

Inmultirea la Begonia Rex ’Red Tango’ se face prin butasi de frunze sau prin divizarea rizomilor.

Inmultirea se poate realiza pe tot parcursul anului, prin taierea butasilor de frunze impreuna cu cateva frunze. Acestia se pot introduce in vase cu apa, iar in momentul cand radacinile au crescut, se pot planta in spatiile de cultura.

Fertilizarea Begonia Rex ’Red Tango’ se realizeaza de 1-2 ori pe luna, de primavara pana toamna, folosind ingrasaminte lichide sau cu eliberare lenta, specifice plantelor decorative prin frunze.

Boli si daunatori: Afide, Tripsi, Musculita alba, Paduchi testosi, Paduchi lanosi, Putregaiuri, etc.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Begonia Rex ’Red Tango’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Begonia Rex ’Red Tango’: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.