Horticultorul.ro

apr. 21 2015

Runner™ 2F (240 g/l metoxifenozid)

Runner_150Runner™ 2F (240 g/l metoxifenozid)

 Insecticid cu risc redus pentru mediu, acţionând prin ingestie dar şi prin contact, pentru combaterea dăunătorilor din culturile de pomi fructiferi, viţă de vie şi legume.

Runner™ 2F este reprezentantul celei de-a doua generaţii de insecticide care imită efectul hormonului ecdysone (accelerează năpârlirea), oferind fermierilor, consumatorilor şi mediului o tehnologie nouă de combatere a lepidopterelor, mai eficientă, mai sigură şi mai puţin poluantă.

Runner™ 2F are activitate translaminară şi efect ovicid.

–  Runner™ 2F acţionează asupra tuturor vârstelor larvare de lepidoptere (are cea mai ridicată eficacitate începând de la ou şi până la larvele de vârsta a ll-a).

Perioada de aplicare

Produsul Runner™ 2F acţionează asupra larvelor de lepidoptere, în principal, prin ingestie. In consecinţă momentul aplicării va fi dependent de momentul în care începe hrănirea larvelor din specia respectivă. Pentru larvele lepidopterelor minatoare se va aplica cu puţin timp înainte de eclozarea ouălor, înainte ca larvele să înceapă să se hrănească.

Pentru larvele lepidopterelor defoliatoare se va aplica atunci când larvele încep să se hrănească.

La efectuarea tratamentului se va urmări turbionarea frunzişului pentru o mai bună acoperire cu insecticid, întrucât Runner™ 2F trebuie ingerat neapărat de către larve pentru a se obţine eficacitatea scontată.

La pomi fructiferi, se recomandă un tratament la depunerea pontei şi al doilea după 10-18 zile. Cea mai bună protecţie se obţine atunci când Runner™ 2F se aplică înainte de eclozarea ouălor, respectiv înainte ca larvele dăunătorului să intre în fruct.

– Nu este spălat de ploaie la 6 ore de la aplicare.

– Nu există rezistenţă încrucişată cu piretroizi, organofosforice, deci poate fi folosit cu succes în programele de combatere a dăunătorilor. Selectivitatea sa faţă de entomofauna utilă are un impact indirect asupra ţinerii sub control, în mod natural, a populaţiilor de acarieni şi afide.

– Pentru profilul său ecotoxicologic produsul RUNNER 2F a primit premiul prezidenţial GREEN CHEMISTRY în SUA.

Runner™ 2F are efect rezidual (protejează cultura) de 14 – 21 zile, în funcţie de doza aplicată şi de viteza de creştere a plantelor (frunzelor, fructelor).

Volumul de apă utilizat pentru prepararea soluţiei de stropit variază în funcţie de cultura la care se aplică tratamentul şi de stadiul de dezvoltare al culturii.

Timpul de pauză până la recoltare: 1 zi la legume şi 14 zile la pomii fructiferi şi viţa de vie.

Omologări:

Runner_Tabel

Compatibilitate: Runner™ 2F poate fi combinat cu alte pesticide, respectând recomandările de pe etichetele produselor. Înainte de aplicarea produsului în amestecuri, se consultă tabelele de compatibilitate şi se efectuează un test de compatibilitate.

“Informatiile furnizate in acest website au caracter orientativ. Cititi cu atentie eticheta inainte de utilizare!”

Runner_4

Runner™ 2F (240 g/l metoxifenozid)

Runner_3

Runner™ 2F (240 g/l metoxifenozid)

Runner_2

Runner™ 2F (240 g/l metoxifenozid)

Runner_1

Runner™ 2F (240 g/l metoxifenozid)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4,70 out of 5)
Încarc...

Categorie: Protectia plantelor

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Runner™ 2F (240 g/l metoxifenozid)

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.