Horticultorul.ro

Ian 09 2016

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiriPentru dulceata de trandafiri se folosesc:

 250 grame de petale de trandafiri pentru dulceata  din speciile (Rosa rugosa, Rosa centifolia, Rosa x damascena) la care in timpul recoltarii s-a procedat s-a procedat si la cizelare (taierea cu foarfeca a zonei albe – bazale), 1 kg zahar, 750 ml apa, 1 si 1/2 lamaie.

Apa, zaharul si  ½  de lamaie, taiata infelii subtiri,  se pun la fiert  pentru a se obtine un sirop subtire (nu prea bine legat).

Petalele se freaca folosind sucul de la o lamaie (raman petale nefrecate) si se adauga toate petalele peste sirop. Se observa  ca  siropul se coloreaza. Se continua fierberea pana se leaga siropul ca la orice dulceata, dupa care se stinge focul.

Cand dulceata s-a mai racorit se poate pune in borcane.

POFTA BUNA !

Autor: Luminita TOMA

Cum facem_Dulceata de trandafiri Reteta_Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri-preparare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Categorie: Mancare sanatoasa

De la: Dan

One response so far

One Response to “Dulceata de trandafiri”

  1. Niceon 19 Mai 2017 at 12:38

    Cred ca este absolut delicioasa.

Comments RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.