Horticultorul.ro

mart. 12 2019

Descoperă Regalis® Plus: primul regulator de creștere din România pentru măr, păr și prun

Află mai multe despre soluția folosită de pomicultorii profesioniști pentru producții mari și constante

Regulatorul de creștere Regalis® Plus este de acum disponibil și în România. Produsul BASF este primul de acest tip omologat în țara noastră pentru culturile de măr, păr și prun. În țările europene produsul este deja cunoscut și utilizat cu încredere de pomicultori de peste 10 ani.

Unul dintre cele mai importante deziderate ale fermierilor profesioniști este echilibrul între creșterea vegetativă a pomilor și dezvoltarea fructelor. Regulatorul de creștere Regalis® Plus îndeplinește cu succes această nevoie a pomicultorilor, în efortul permanent  de a obține un nivel ridicat de precizie în producția modernă de mere.

Regalis® Plus a fost introdus în urmă cu peste 10 ani în schemele de tratament pentru plantațiile europene de măr, păr sau prun, în sistem intensiv și superintensiv. Produsul și-a dovedit eficacitatea, oferind simultan și avantajele tehnologiei AgCelence® de la BASF. Regalis® Plus acționează pe trei planuri diferite: reglează creșterea vegetativă a pomilor, optimizează producția de fructe și stimulează mecanismele de apărare a pomilor, crescându-le rezistența la factorii de stres.

Regalis® Plus are un mod inovator de acțiune

Formularea produsului Regalis® Plus este de tipul WG, granule dispersabile în apă. Regulatorul de creștere BASF conține 100 g/l Prohexadion-calciu. Această substanță activă este extrem de eficientă în inhibarea procesului de sinteză a giberelinelor. Mai exact, prohexadion-calciu inhibă sinteza etilenei și interferează cu metabolismul flavonoidelor.

Substanța activă face ca Regalis® Plus să nu fie doar un simplu regulator de creștere pentru măr, păr și prun, ci să și stimuleze sistemele naturale de apărare ale pomilor în lupta contra focului bacterian– un agent patogen virulent. Culturile care pot beneficia de avantajele Regalis® Plus sunt cele de măr, păr, gutui sau moșmon. După aplicare, produsul Regalis® Plus este preluat prin frunze și transportat acropetal în plantă. Absorbția substanței active este favorizată de gradul crescut de umiditate din timpul serii sau dimineții.

Folosind Regalis® Plus puteți scădea semnificativ costurile cu forța de muncă

Beneficiile reglării creșterii vegetative se pot vedea foarte ușor. Datorită reducerii lungimii lăstarilor coroana pomilor dobândește o arhitectură optimă. De asemenea, va fi eliminat riscul de apariție a alternanței de rodire. Testele BASF efectuate în Europa au demonstrat că lungimea lăstarilor se poate reduce cu 40-50 %.

De asemenea, acest efect poate contribui și la reducerea costurilor cu forța de muncă, în perioada optimă tăierii pomilor. Este deja bine cunoscută dificultatea cu care majoritatea pomicultorilor găsesc  muncitori, iar aici produsul Regalis® Plus se poate dovedi un sprijin foarte util în criza actuală a lipsei forței de muncă. Se vor reduce costurile cu tăierile si se va economisi timp (având lăstari cu o lungime mai scurtă, lucrarea se va executa mai rapid).

O arhitectură mai compactă a coroanei pomilor aduce, la rândul său, o serie de beneficii importante. Mai multă lumină poate pătrunde în coroană, ceea ce duce direct la creșterea calității și a intensității culorii merelor.  Iar coroanele aerisite vor face ca frunzele să se usuce mai repede după ploi, ceea ce reduce riscul atacului agenților patogeni, ca rapănul și făinarea. În plus, tratamentele fitosanitare se pot aplica mult mai ușor și vor putea acoperi mai bine lăstarii, frunzele sau fructele.

Folosind Regalis® Plus puteți obține producții constante și de calitate

Ce aduce cu sine fenomenul alternanței la rodire? În primul rând o nesiguranță a producției și posibil chiar imposibilitatea de a onora contracte cu depozitele sau marile magazine, care au nevoie de fluxuri constante pentru aprovizionare. Pe lângă diminuarea riscului pătării negre a fructelor, veți constata și că alternanța de rodire poate dispărea. Fructele produse vor fi de o calitate superioară, mai uniforme ca mărime, cu o fermitate mai mare, putând fi depozitate mai mult timp.

În perioada propice recoltării, numărul fructelor este influențat mai ales de legarea și formarea acestora, raportate la procentul de cădere în vegetație. Căderea fructelor este puternic influențată și de factorii de stres. Reducând impactul factorilor de stres, regulatorul de creștere Regalis® Plus va determina mai puține fructe căzute, ajutându-vă astfel să obțineți o constanță a producției. Efectele benefice se pot vedea și după un an cu condiții accentuate de stres. Gradul de intensitate a înfloririi poate fi îmbunătățit cu până la 15% în anul următor, conform testelor efectuate de BASF.

VIDEO: Vezi ce spun fermierii europeni despre performanțele Regalis® Plus

Al treilea mare avantaj al produsul Regalis® Plus constă în creșterea rezistenței pomilor, mai ales contra focului bacterian. Acest lucru este posibil datorită stimulării mecanismelor naturale de apărare a pomilor. Testele BASF au relevat că, în urma utilizării regulatorului de creștere Regalis® Plus, incidența focului bacterian pe lăstarii pomilor a fost redusă cu 52% (stropirea s-a făcut cu 14 zile înainte de inoculare). Alte avantaje ale acestui produs sunt creșterea rezistenței la factorii de stres și formarea unei epiderme mai groase a frunzelor, care va reduce atacurile insectelor.

Află mai multe detalii despre acest produs. Descarcă broșura Regalis® Plus

Acestea sunt avantajele utilizării regulatorului de creștere Regalis® Plus în plantațiile de măr, păr sau prun:

♦  Reglează creșterea vegetativă

◊ Reducerea lungimii lăstarilor și a costurilor cu tăierea pomilor

◊ Optimizarea arhitecturii coroanei pomilor

◊ Asigurarea unui echilibru optim între dezvoltarea fructelor și creșterea vegetativă.

♦  Optimizează producția

◊ Produsul poate elimina alternanța de rodire, asigurând producții mari și constante

◊ Reduce semnificativ riscul apariției pătării negre

◊ Calitate ridicată a fructelor

♦  Crește rezistența pomilor

◊ Controlul focul bacterian

◊ Rezistență mai mare a pomilor la factorii de stres

◊ Stimulare puternică a mecanismelor naturale de apărare ale pomilor.

Regulatorul de creștere Regalis® Plus poate fi achiziționat de la distribuitorii și partenerii BASF, în ambalaje de 1,5 kg. Modul de aplicare este simplu. Folosit ca regulator de creștere pentru culturile de măr, păr și prun, Regalis® Plus se poate aplica în 1 sau 2 tratamente pe sezon. În prima situație, tratamentul se face în perioada înfloritului, în doza de 2,5 kg/ha. În cazul aplicării a două tratamente cu Regalis® Plus, vă recomandăm să utilizați o doză de 1,5 kg/ha pentru fiecare dintre cele două aplicări. Nu se vor depăși 3 kg/ha într-un sezon.  Primul tratament se va face la înflorit, iar cea de-al doilea la începutul formării fructelor, pentru a asigura și controlul focului bacterian. Nu amestecați regulatorul de creștere Regalis® Plus cu produse pe bază de calciu, folosite împotriva carențelor de calciu. Pentru orice alte informații, contactați reprezentantul dvs local BASF.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,20 out of 5)
Încarc...

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Descoperă Regalis® Plus: primul regulator de creștere din România pentru măr, păr și prun

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.