Horticultorul.ro

sept. 19 2010

Prun – Renclod Althan

Prun - Renclod Althan-pozaDenumire populara: Prun

Denumire stiintifica: Prunus domestica

Denumire  soi: Renclod Althan „Reine-Claude d’ Althan”

Origine: soi originar din Cehoslovacia, obtinut dintr-un sambure de Renclod verde

Ramurile de rod: buchete de mai si ramuri mijlocii

Perioada maturarii fructelor: dupa 20 Iulie

Marimea fructului: mare, fructe de peste  40-50 grame (Vezi fig.)

Culoarea fructului “pielitei”: Roz-violacee cu pruina albastra-violacee

Forma fructului: sferic-simetric. Prezinta o brazda ventrala larga si superficiala.

Gustul: dulce cu aroma slaba

Pulpa fructului: pulpa este de culoare galbena, semicarnoasa, suculenta, neaderenta la sambure (Vezi fig.)

Utilizare: consum in stare proaspata, dar si industrializare (gem, distilare, compot, etc.)

Fertilitate: soi autosteril (nu poate lega rod prin fecundarea florilor cu polenul propriu)  dar este bun polenizator pentru alte soiuri.  Un bun polenizator este soiul Stanley.

Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand tehnologiile de fertilizare dezvoltate de: YARASumi Agro, Nufarm.

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 1 Soiul de Prun „Renclod Althan”

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 2 Soiul de Prun „Renclod Althan”

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 3 Soiul de Prun „Renclod Althan”

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 4  Soiul de Prun „Renclod Althan”

Soi-Renclod Althan-

Fig. 5 Soiul de Prun „Renclod Althan”, sectiune

Soiul Renclod Althan_

Fig. 6 Soiul de Prun „Renclod Althan”, greutate

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 7  Soiul de Prun „Renclod Althan”

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Prun – Renclod Althan

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.