Horticultorul.ro

nov. 25 2019

Micii producători de fructe și legume pot beneficia de produsele de calitate BASF și sub formă de microambalaje

Produsele vor fi disponibile în fitofarmacii într-o gamă variată și în ambalaje cu cantități adaptate suprafețelor mici și foarte mici

Una dintre provocările micului producător de fructe sau legume din România este să găsească produse fitosanitare de calitate excelentă, dar care să și corespundă suprafețelor mici sau foarte mici, adică produse microambalate, adaptate nevoilor micilor fermieri.

În ultimii ani, gama produsele BASF pentru protecția culturilor de legume, pomi fructiferi și viță de vie s-a îmbogățit considerabil, dar, foarte important, și disponibilitatea microambalajelor este din ce în ce mai vastă.

BASF a înțeles utilitatea acestor ambalaje și a depus toate eforturile necesare pentru a le pune pe piață. Astfel, compania BASF adresează o nevoie reală a micilor producători, de a putea folosi scheme de tratament cu eficacitate foarte ridicată împotriva bolilor, dăunătorilor și buruienilor, dar fără a fi nevoiți să cheltuiască sume suplimentare sau să rămână cu cantități suplimentare de substanțe fitosanitare, pe care să nu le mai poată folosi.

Produsele microambalate BASF pot fi achiziționate în fitofarmacii prin intermediul distribuitorului autorizat ChemarkRom.

În acest mod, micii producători pot combate cu foarte mare eficiență boli extrem de păgubitoare. Mana, făinarea, alternarioza sau pătarea cafenie la tomate se pot combate cu succes grație fungicidului deja renumit Cabrio® Top. Un alt produs, Signum®, este recomandat atât pentru tomate, unde poate combate putregaiul cenușiu, cât și pentru cireș, prun sau piersic, pe care îi poate proteja împotriva moniliozei. În portofoliul BASF a fost introdus recent și un fungicid polivalent, care se poate aplica cu succes la nu mai puțin de 20 de culturi. De exemplu, produsul Dagonis® se poate utiliza pentru combaterea făinării, putregaiului alb, alternariozei (la morcov), sau a făinării și pătării brune (la pepeni).

La fel, se poate asigura o combatere eficientă a buruienilor care amenință culturile, grație erbicidului Stomp® Aqua, disponibil atât în ambalajul standard, de 1 litru, cât și sub formă microambalată, în cantități de 50 ml, 80 ml sau 200 ml, în funcție de mărimea suprafeței pe care se poate face aplicarea și de utilajul de aplicare.

 

Produsele BASF disponibile sub formă de microambalaje:

 

Nume Tip Microambalaj
Acrobat® MZ 69 WG Fungicid 20 g / 200 g
Alverde® Insecticid 150 ml
Bellis® Fungicid 20 g / 200 g
Cabrio® Top Fungicid 20 g / 200 g
Dagonis® Fungicid 150 ml
Fastac® Active Insecticid 2 ml / 100 ml
Kumulus® DF Fungicid 300 g
Polyram® DF Fungicid 20 g / 200 g / 1 kg
Sercadis® Fungicid 15 ml / 150 ml
Signum® Fungicid 15 g / 50 g
Stomp® Aqua Erbicid 50 ml / 80 ml / 200 ml
Vivando® Fungicid 20 ml / 200 ml

 

Întrucât pentru produsele microambalate spațiul disponibil pe ambalaj este redus, textul complet al etichetei poate fi prezentat printr-o notă separată / intrucțiuni de utilizare care însoțesc amabalajul. Solicitați întotdeauna comerciantului aceste informații la achiziționarea unui produs microambalat sau consultați eticheta completă a produsului pe site-ul BASF.

Așa cum se poate vedea, cantitățile sunt calibrate pentru o varietate de suprafețe mici. De exemplu, un mic producător de legume, care are nevoie să erbicideze o suprafață de 200 de metri pătrați, poate folosi o pompă de spate cu un volum de 10 litri de apă și doar 80 de ml de erbicid Stomp® Aqua (pentru o doză de 4 l/ha). În cazul în care condițiile aplicării variază (se va acoperi o suprafață mai mică de 200 metri pătrați, se utilizează un volum diferit de apă), consultați recomandările de pe etichetă sau adresați-vă comerciantului sau producătorului. Este important să utilizați cantitatea adecvată de produs.

Beneficiile utilizării produselor BASF nu se opresc aici. Acestea conțin substanțe active inovatoare, cu moduri multiple de acțiune, existând în portofoliul BASF atât produse de contact, cât și sistemice, cu protecție de lungă durată.

Mai mult, tehnologia AgCelence®, cu efect de vitalizare, determină ca plantele să fie mai vigoroase, productive și rezistente la factorii de stres precum seceta, canicula, sau presiunea de boli, asigurând nu doar premisele unor recolte sănătoase, bogate, ci și sporuri semnificative de producție. Din această gamă, fac parte produse precum Cabrio Top sau Signum.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Categorie: Agricultura

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Micii producători de fructe și legume pot beneficia de produsele de calitate BASF și sub formă de microambalaje

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.