Horticultorul.ro

apr. 08 2019

Pachete promoționale pentru protecția viței de vie cu fungicide eficiente

Vezi pachetele promoționale de la BASF și profită de reducerile suplimentare

Vița de vie necesită tratamente atent făcute pentru a o putea feri de boli precum mana, făinarea sau putregaiul cenușiu. Mulți viticultori știu că pierderile provocate de aceste boli pot fi importante, așadar protecția viței de vie este esențială. Compania BASF pune la dispoziția viticultorilor 4 pachete tehnologice promoționale, selectate pentru a răspunde oricăror nevoi, cuprinzând fungicide cu moduri complexe de acțiune.

Achiziția unui astfel de pachet este mai avantajoasă, comparativ cu prețurile produselor individuale. Discounturile suplimentare ajung până la 6%.

Fiecare pachet poate acoperi tratarea a aprox. 10 hectare de viță de vie. Deoarece, pe parcursul unui sezon, se pot aplica chiar și 10 tratamente, dacă sunt condiții dificile, aceste pachete promoționale oferă nu doar o protecție de top împotriva bolilor, ci și economii importante. Un alt avantaj al acestor pachete îl constituie faptul că produsele au moduri diferite de acțiune, deci se asigură o eficacitate dosebită pe întreg sezonul de vegetație.

Ce conțin pachetele promoționale BASF pentru vița de vie

Pachetele tehnologice pentru vița de vie pot fi achiziționate prin intermediul distribuitorilor BASF. Oferta este valabilă în limita stocului disponibil. Iată și componența celor 4 pachete.

Pachetul nr. 1 – Dedicat pentru combaterea manei și făinării. Discount suplimentar: 4%.

 • 30 litri fungicid Delan® Pro
 • 2 litri fungicid Vivando®

Pachetul nr. 2 – Dedicat pentru combaterea manei și făinării. Discount suplimentar: 4,5%.

 • 20 kg litri fungicid Acrobat® MZ 69 WG
 • 2 litri fungicid Sercadis®

Pachetul nr. 3 – Dedicat pentru combaterea manei, făinării și putregaiului cenușiu. Discount suplimentar: 5%.

 • 30 litri fungicid Delan® Pro
 • 2 litri fungicid Vivando®
 • 10 kg fungicid Cantus®

Pachetul nr. 4 – Dedicat pentru combaterea manei, făinării și putregaiului cenușiu . Discount suplimentar: 6%.

 • 30 litri fungicid Delan® Pro
 • 20 kg litri fungicid Acrobat® MZ 69 WG
 • 10 kg fungicid Cantus®
 • 2 litri fungicid Sercadis®
 • 2 litri fungicid Vivando®

Caracteristicile fungicidelor BASF din pachetele tehnologice

Delan® Pro este un fungicid proactiv, pe bază de ditianon și fosfonați de potasiu, destinat combaterii manei. Substanțele active asigură o mobilitate excelentă în plantă. Are acțiune sistemică acropetală și bazipetală și asigură atât protecția noilor creșteri, precum și stimularea mecanismelor de apărare ale plantei. Delan® Pro are o eficacitate ridicată și rezistă la spălare. Doza de aplicare este 3-4 l/ha, cu pauză de 10 zile între tratamente. Tratamentul cu Delan® Pro nu influențează negativ nici procesul de vinificație și nici calitățile organoleptice ale vinului.

Acrobat® MZ 69 WG este un fungicid foarte cunoscut din portofoliul BASF, pentru combaterea manei. Conține mancozeb și dimetomorf și acționează atât ca fungicid sistemic, cât și ca produs de contact. Fungicidul poate fi folosit cu rol de prevenție a manei sau curativ, având un risc foarte scăzut de dezvoltare a rezistenței. Fungicidul Acrobat® MZ 69 WG se aplică în doza de 2,2 kg/ha cu 10-14 zile de pauză, în maxim 2-4 tratamente pe an.

Vivando® este un fungicid conceput special pentru a combate făinarea. Produsul conține metrafenonă, ce inhibă germinarea sporilor. Acționează sub formă de vapori și protejează excelent vița de vie, grație rezistenței la spălare. Produsul se aplică preventiv, în cel mult 3 tratamente pe sezon, cu 12-14 zile de pauză, în doza de 0,2 l/ha.

Sercadis® este un fungicid recent intrat în oferta BASF, ce se poate folosi pentru combaterea făinării. Conține o nouă substanță activă, fluxapiroxad și are acțiune translaminară și acropetală. Sercadis® este foarte bine redistribuit după precipitații. Se pot face maxim 3 tratamente pe sezon cu Sercadis®, în doza de 0,15 l/ha, cu 10 zile de pauză între ele.

Cantus® este un fungicid extrem de eficient împotriva putregaiului cenușiu (Botrytis). Conține boscalid și acționează translaminar și acropetal. Produsul are și efect secundar asupra făinării. Cantus® nu interferează cu maturarea strugurilor, cu fermentația mustului sau caracteristicile organoleptice ale vinului. Se face un singur tratament pe sezon cu produsul Cantus®, în doza de 1 kg/ha sau 1,2 kg/ha, dacă presiunea este foarte ridicată.

Vedeți întreaga schemă de tratamente BASF pentru vița de vie.

Mai multe detalii despre disponibilitatea pachetelor promoționale sau despre produse puteți obține contactând un reprezentant de vânzări BASF.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,86 out of 5)
Încarc...

Categorie: Vita de vie

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Pachete promoționale pentru protecția viței de vie cu fungicide eficiente

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.