mai 10 2017

Hortesia de padure (Hydrangea arborescens)

Familia: Hydrangeaceae

Denumire populara: Hortesia de padure, Hortensia salbatica, Hortensia comuna

Denumire stiintifica: Hydrangea arborescens

Origine: este o specie de hortensie originara din partea estica a Statelor Unite ale Americii.

Proprietati ornamentale: hortensia de padure este o planta arbustiva perena, puternic ramificata, cu  crestere moderata, care poate ajunge la 1-2 m inaltime.

Frunzele sunt opuse, serate, de forma alungita, lungi de 6-18 cm, de culoare verde de primava pana la sfarsitul verii si galben-maronie toamna.

Inflorirea la hortensia de padure are loc pe ramurile tinere, de la inceputul verii si tine pana toamna (iunie-septembrie).

Florile apar grupate in infloescente cu forma sferica. Culoarea florilor la hortensia de padure (Hydrangea arborescens) poate fi alba sau roz, aceasta nu se modifica in functie de valoarea pH-ului.

Lumina este un factor important pentru dezvoltarea hortensiei de padure.  Amplasarea ei trebuie realizata in spatii semiumbrite, ferita de actiunea directa a razelor de soare.

Udarea trebuie realizata regulat, cu cantitati suficiente de apa, mai ales in perioada calda a anului, pentru a mentine solul reavan. Pe timpul verii se poate mulci, pentru a mentine o umiditate mai mare  a solului.

Substratul la Hortensia salbatica trebuie sa fie bine drenat, reavan, afanat, cu fertilitate moderata si un pH neutru-slab acid. La aceasta specie de hortensie, valoarea pH-ului nu influenteaza culoarea florilor.

Inmultirea se realizeaza prin butasi, taiati din ramuri tinere (la inceputul verii) sau prin butasi din ramuri mai vechi (iarna).

Fertilizarea se poate realiza primavara si vara, folosind ingrasaminte lichide pentru plante cu flori, administrate 1-2 ori pe luna.

Boli la Hydrangea arborescens: Fainarea (Microsphera polonica),  Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea).

Daunatori la Hydrangea arborescens: Acarieni, Afide

Fig.1 Hortensia de padure (Hydrangea arborescens)

Fig. 2  Hortensia de padure (Hydrangea arborescens)

Fig. 3 Hortensia de padure (Hydrangea arborescens)

Fig. 4  Hortensia de padure (Hydrangea arborescens)

Categorie: Arbori & Peisagistica

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Hortesia de padure (Hydrangea arborescens)

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii