nov. 03 2021

Clopotel pitic de stanca – Campanula cochleariifolia

Familia: CAMPANULACEAE­­­­

Demumire populara: Clopotel pitic de stanca

Denumire stiintifica: Campanula cochleariifolia

Origine: Campanula cochleariifolia este o planta originara din Europa.

Proprietati ornamentale: Campanula cochleariifolia este o planta erbacee perena, ce poate ajunge la inaltimi de 20-25 cm.

Campanula cochleariifolia este o specie endemica in tara noastra, in zona montana, dar este si cultiva ca planta de gradina, decorativa prin flori, plantata in ronduri, stancarii, rocarii, borduri, etc.

Frunzele de la baza sunt dispuse in rozeta, au forma aproape rotunda, cu petiol lung,  zimtate pe margine, de culoare verde inchis.

Inflorirea plantelor de Campanula cochleariifolia are loc vara, in iulie si august.

Florile apar in partea superioara a tulpinilor florale, au forma de clopotel, culoare albastru-deschis.

Se recomanda inlaturarea florilor uscate sau ofilite (trecute) pentru a stimula inflorirea si pentru a mentine un aspect placut plantelor.

Lumina este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de  Campanula cochleariifolia, acestea trebuie amplasate  in spatii insorite sau semiumbrite.

Udarea la Clopotelul pitic de stanca se realizeaza regulat, cu cantitati reduse de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan.

Substratul (solul) trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de turba, pamant de frunze si nisip, cu un pH neutru-usor acid.

Fertilizarea se realizeaza folosind ingrasaminte cu eliberare prelungita sau ingrasaminte hidrosolubile specifice plantelor cu flori, de doua ori pe luna in perioadele de crestere si inflorire.

Inmultirea la Campanula cochleariifolia se poate realiza prin: seminte sau prin rizomi.

Fig. 1 Clopotel pitic de stanca (Campanula cochleariifolia)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Clopotel pitic de stanca – Campanula cochleariifolia

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii