Horticultorul.ro

ian. 26 2022

Crassula perforata: ingrijire

Familia: CRASSULACEAE

Demumire populara: Planta colier, Planta sirag

Denumire stiintifica: Crassula perforata

Origine: Crassula perforata este o planta originara  din Africa de Sud.

Proprietati ornamentale: Crassula perforata este o planta perena suculenta, cu crestere lenta, ce poate ajunge la inaltimi de 30-60 cm si o intindere de 50-80 cm.

Crassula perforata este o planta decorativa prin frunze, cultivata in ghivece sau cosuri suspendante.

Tulpinile sunt neramificate, la inceput erecte, apoi pendante, pe care cresc frunzele una deasupra celeilalte, asemanatoare unui sirag.

Frunzele sunt carnoase, mici, de forma triunghiulara (3,5 cm lungime si 2 cm latime), dispuse in perechi, ca o spirala de-a lungul tulpinilor, de culoare gri-verzui, cu margini rozalii.

Florile apar in partea superioara tijelor florale, sunt mici, in forma de stea, de culoare alb-galbui.

Substratul (pamantul)  pentru Crassula perforata trebuie sa fie format dintr-un amestec special pentru  cactusi, bine drenat,  cu un pH neutru. Transplantarea se poate realiza primavara, cand   vasul de cultura este de dimensiuni reduse, in comparatie cu planta din el.

Udarea la Crassula perforata se face folosind cantitati moderate de apa, fara a cauza exces de umiditate la nivelul radacinilor, lasand  substratul sa se usuce la suprafata intre doua udari, aceasta planta fiind rezistenta la seceta. Udarea in perioada rece (octombrie-februarie) trebuie realizata la intervale mari de timp sau intrerupta total.

Temperatura optima de crestere pentru Crassula perforata este de 21-24°C, aceasta suporta temperaturi minime de -3…-5°C.

Lumina pentru Crassula perforata este foarte importanta. Vara poate fi amplasata in spatii deschise, dar iarna trebuie pozitionata in spatii luminoase. Pentru a evita aparitia arsurilor pe frunze, se recomanda ca in zilele toride, sa fie amplasata in spatii semiumbrite, unde razele de soarele ajung la plante doar la orele diminetii si dupa-amiaza.

Inmultirea se realizeaza prin butasi din tulpini  (10-15 cm lungime), prin butasi de frunze, prin seminte sau prin divizarea tufei.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Crassula perforata se poate realiza folosind ingrasaminte pentru cactusi sau plante suculente, o data pe luna in perioada calduroasa a anului.

Boli: Putregaiul cenusiu (Botrytis spp.), etc.;

Daunatori: Paduche lanos, etc.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Crassula perforata

Fig. 2 Crassula perforata

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Crassula perforata: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii