oct. 24 2021
Crinul portocaliu sau Crinul tigru- Hemerocallis fulva
Familia: ASPHODELACEAE
Denumire stiintifica: Hemerocallis fulva
Denumire populara: Crinul portocaliu, Crin tigru, Crin de zi, Crin de iulie
Origine: Hemerocallis fulva este o planta originara din Europa si Asia.
Proprietati ornamentale: Hemerocallis fulva este o planta perena viguroasa, floare de gradina, floare de parc, cu radacini tuberoase, ce ajunge la inaltimi de 80-90 cm si la o intindere de 70-90 cm.
Frunzele sunt lungi (80-90 cm), inguste (2-3 cm), arcuite pana la pamant, asemnatoare unor curele, de culoare verde.
Inflorirea Crinului portocaliu are loc vara.
Florile apar in partea superioara a tijelor florale, au aspect de trompeta, diametru de 8-12 cm, culoare portocaliu rosiatic cu o dunga crem pe central petalelor. Fiecare floare dureaza 1 zi, iar pe fiecare planta pot aparea pana la 20 de flori. Se recomanda inlaturarea florilor ofilite sau uscate, pentru a incuraja aparitia de noi flori.
Hemerocallis fulva este cultivata ca planta de gradina, plantata direct in sol sau in containere.
Udarea se realizeaza regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan, aceasta planta poate tolera si perioade scurte de seceta.
Lumina este un factor foarte important pentru plantele de Hemerocallis fulva, acestea prefera spatiile luminoase sau semiumbrite.
Substratul/solul pentru Hemerocallis fulva trebuie sa fie bine drenat, cu un pH neutru, poate tolera si solurile sarace. Pentru plantele cultivate la ghiveci, se recomanda amplasarea la baza vaselor a unui strat de pietris, pentru a facilita eliminarea excesului de apa.
Fertilizarea se poate realiza 1-2 ori pe luna, in perioadele de crestere si inflorire, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin flori.
Inmultirea la Crinul portocaliu se poate realiza primavara sau toamna, prin despartirea tufei.
Daunatori: Afide, Paianjenul rosu.
Categorie: Flori
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Crinul portocaliu sau Crinul tigru- Hemerocallis fulva