Horticultorul.ro

ian. 09 2022

Disocactus ackermannii: ingrijire

Familia: CACTACEAE

Denumire populara: Cactusii orhidee

Denumire stiintifica: Disocactus ackermannii, sin. Epiphyllum ackermannii

Origine: Epiphyllum ackermannii este o planta suculenta originara din sudul Mexicului.

Proprietati ornamentale:  Disocactus ackermannii este o planta perena, ce poate ajunge la inaltimi de 60-75 cm.

Disocactus ackermannii este cultivata adesea pentru frumusetea florilor, dar si pentru aspectul plantei in general.

Tulpinile au forma cilindrica si  lungimi de 18-20 cm.

Frunzele sunt carnoase, arcuite, lungi  de 60-70 cm, cu margini ondulate, spini rari si mici pe margine, si culoare verde.

Inflorirea la Disocactus ackermannii are loc primavara-vara (aprilie-iulie).

Florile de Disocactus ackermannii apar dupa ce planta a implinit 3 ani, au forma de trompeta, ajung la 10-14 cm lungime, si sunt colorate in nuante de rosu.

Nu se recomanda miscarea vaselor de cultura cu Epiphyllum ackermanni cand aceasta este in perioada de inflorire.

Substratul (pamantul)  pentru Disocactus ackermannii trebuie sa fie poros si bine drenat, cu un pH neutru. Se recomanda folosirea substratului special pentru cactusi, comercializat din magazine de specialitate.

Transplantarea se poate realiza la intervale mari de timp (4-5 ani), folosind un susbstrat proaspat si un vas de cultura de dimensiuni ceva mai mari decat precedentul.

Udarea plantelor de Disocactus ackermannii se realizeaza pe tot parcursul anului, folosind cantitati moderate de apa, numai cand prima treime din substrat este uscata. Intreruperea udarii  pentru o perioada mai mare de timp, va defavoriza inflorirea plantelor de Epiphyllum ackermannii.

Temperatura minima tolerata de  Disocactus ackermannii nu poate scadea sub 2°C. Se recomanda amplasarea pe timpul iernii a ghivecelor cu Cactusii orhidee in spatii uscate si racoroase, unde temperatura ziua sa varieze intre 16-18°C, iar noaptea intre 4-12°C. Temperatura optima in perioada de crestere si inflorire poate varia intre 16-24°C.

Epiphyllum ackermannii trebuie amplasata in spatii cu lumina indirecta sau filtrata, plantele aflate sub directa actiune a razelor de soare vor avea frunzele ingalbenite sau ofilite.

Inmultirea la Disocactus ackermannii se face prin despartirea plantelor sau prin butasi (segmente de tulpini), cu o lungime de 12-15 cm. Butasii (bucatile de tulpina) ce dorim sa le inmultim, le vom tine “la uscat” pentru 2-3 zile, urmand ca mai apoi sa le plantam in substrat la circa 1,5-2 cm adancime, pentru inradacinare.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Epiphyllum ackermannii se poate realiza o data pe luna, in perioada de crestere si inflorire folosind ingrasaminte pentru cactusi sau plante suculente.

Daunatorii cactusilor:

Bolile la Cactusilor:

Fig. 1 Disocactus ackermannii

Fig. 2 Disocactus ackermannii

Fig. 3 Disocactus ackermannii

Fig. 4 Disocactus ackermannii

Fig. 5 Disocactus ackermannii

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Disocactus ackermannii: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii