mart. 08 2018
Ghiocelul din Crimea – Galanthus plicatus: ghid de ingrijire
Denumire populara: Ghiocelul din Crimea
Denumire stiintifica: Galanthus plicatus
Origine: Galanthus plicatus este o specie de ghiocel originara din zonele limitrofe Marii Negre: Romania, Moldova, Turcia si Ucraina.
Proprietati ornamentale: Galanthus plicatus este o planta perena cu bulbi, decorativa prin flori, ce ajunge la 20 cm inaltime.
Frunzele sunt de forma lineara, late, de culoare verde inchis, cu nervura centrala, ce imparte frunzele in doua parti, curbate spre interior.
Ghiocelul Galanthus plicatus se cultiva in gradini sau ghivece
Inflorirea la Ghiocelul din Crimea are loc de la sfarsitul iernii la inceputul primaverii (februarie-martie).
Florile de Galanthus plicatus apar in partea superioara a tijei florale. Fiecare tija florara are o singura floare, cu forma asemanatoare unui clopotel (campanulata), lungimea de 5 cm, culoarea alba in partea superioara si verde in cea inferioara, cu miros placut.
Dupa trecerea florilor nu trebuie taiate frunzele ramase, ele fiind cele care permit dezvoltarea bulbilor ramasi in pamant.
Substratul trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive si un pH slab acid-neutru.
Udarea se face cu cantitati moderate de apa, pentru a putea asigura o umiditate moderata a substratului.
Lumina este foarte importanta pentru ghiocelul Galanthus plicatus. Acesta necesita spatii luminoase sau semiumbrite pentru a putea inflori.
Inmultirea se realizeaza prin bulbi. Plantarea bulbilor de ghiocel se realizeaza toamna sau primavara, la o adancime de trei ori mai mare decat decat diametrul bulbilor si la o distanta de 5-7 cm. Separarea bulbilor se poate separa cand plantele mai au inca frunze verzi.
Boli si daunatori: Putregaiul cenusiu, Melci
Categorie: Flori
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Ghiocelul din Crimea – Galanthus plicatus: ghid de ingrijire