iul. 30 2019
Pachypodium lamerei-Palmierul de Madagascar: ingrijire
Denumire stiintifica: Pachypodium lamerei
Denumire populara: Palmierul de Madagascar
Origine: este o planta originara din partea sudica a Africii, Madagascar.
Proprietati ornamentale: Pachypodium lamerei nu este de fapt un palmier, aceasta este o planta perena suculenta, cu o tulpina groasa acoperita cu tepi (2-5 cm lungime), care poate ajunge la 2-3 m inaltime Vezi fig. si 25-30 cm grosime, in mediul natural sau in sere.
Pachypodium lamerei este cultivata la noi in tara ca planta ornamentala de apartament, decorativa prin frunze, ce poate atinge inaltimi de 80-100 cm.
Frunzele sunt lanceolate, simple, inguste, de culoare verde, aranjate in forma de spirala in partea superioara a tulpinii, asemanatoare cu cele de palmier, de unde si denumirea de Palmier de Madagascar.
In tara noastra, plantele de Pachypodium lamerei isi pot pierde frunzele in perioada rece din an (iarna).
Inflorirea are loc doar la plantele de Pachypodium lamerei mature (sfarsitul primaverii -sfarsitul verii).
Florile sunt mari, ajung la un diametru de 5-7 cm, culoare alba cu centrul galben si miros placut.
Temperatura pentru Pachypodium lamerei pe timpul iernii trebuie sa nu scada sub 13-15°C.
Lumina este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Pachypodium lamerei, acestea prefera spatiile luminoase sau cel mult semiumbrite, unde soarele sa poata ajunge cu usurinta la ele.
Udarea la Pachypodium lamerei se realizeaza cu regularitate, folosind cantitati de apa suficiente, recomandat este ca intre doua udari substratul de la suprafata sa fie uscat.
Substratul (pamantul) pentru Pachypodium lamerei trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, cu fertilitate ridicata si un pH alcalin.
Transplantarea se poate realiza la interval de 3-4 ani, folosind un vas de dimensiuni mai mari decat cel folosit anterior.
Fertilizarea se poate realiza de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei, 1-2 ori pe luna, folosind ingrasaminte lichide, hidrosolubile, bogate in azot, pentru plante decorative prin frunze.
Inmultirea Pachypodium lamerei se realizeaza prin seminte sau butasire (la sfarsitul primaverii).
Semnarea semintelor se face in spatii ferite de inghet, unde temperatura variaza in 19-24°C.
Categorie: Flori
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Pachypodium lamerei-Palmierul de Madagascar: ingrijire