mart. 07 2024
Salvia balsamica – Salvia tomentosa-ghid complet ingrijire
Denumire populara: Salvia tomentosa, Salvia balsamica
Denumire stiintifica: Salvia tomentosa
Origine: Salvia tomentosa este o planta originara din SE Europei si V Asiei (Bulgaria, Grecia, Albania, Turcia)
Proprietati ornamentale: Salvia tomentosa este o planta erbacee perena, cu crestere compacta, care poate ajunge la inaltimi de pana la 80-90 cm.
Salvia tomentosa este cultivata ca planta decorativa, aromatica, medicinala.
Se recomanda ciupirea lastarilor tineri sau taierea celor maturi, pentru a incuraja cresterile noi si pentru a mentine aspectul compact al plantei.
Frunzele sunt moi, delicate, acoperite cu peri fini, aromate, forma alungita, culoare verde-cenusiu.
Inflorirea plantelor de Salvia tomentosa are loc vara, in lunile iunie si iulie.
Florile apar in partea superioara tijelor florale, grupate in inflorescente, de culoare albastra.
Substratul (pamantul) pentru Salvia tomentosa trebuie sa fie bine drenat, argilo-nisipos, cu un pH neutru-slab alcalin.
Udarea plantelor de Salvia tomentosa se face utilizand cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan-uscat, evitand excesul de apa la nivelul radacinilor.
Temperatura optima pentru cresterea si inflorirea la Salvia tomentosa variaza intre 18-26º, aceasta rezistand la temperaturi minime de pana la -20ºC.
Lumina este factor important pentru cresterea si inflorirea plantelor de Salvia tomentosa. Aceasta planta prefera spatiile luminoase, insorite, dar le poate tolera si pe cele usor umbrite.
Inmultirea plantelor de Salvia tomentosa se realizeaza prin seminte si butasi.
Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se recomanda de 1-2 ori pe luna in perioada cand planta infloreste si se intrerupe in perioada de repaus. Se pot administra ingrasaminte cu eliberare lenta pentru plante decorative prin flori (batoane fertilizante de culoare rosie).
Categorie: Flori
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Salvia balsamica – Salvia tomentosa-ghid complet ingrijire