Horticultorul.ro

sept. 16 2016

Tomatele Kumato

Tomatele Kumato_150Tomatele Kumato sunt cultivate in numeroase tari ca: Spania, Franta, Olanda, Elvetia, Grecia, Belgia, Turcia si Canada. Rosiile Kumato necesita conditii optime pentru a concentra un nivel crescut de fructoza in fructe.

Tomatele Kumato sunt plante anuale ce se pot cultiva in gradini, camp sau spatii protejate (sere, solarii).

Particularitatile toamtelor Kumato:

  • Fructul tomatelor Kumato poate avea 5-6 cm diametru si 80-120 grame;
  • Culoarea fructelor de rosii Kumato variaza de la verde- maroniu la rosu inchis (Vezi fig.). Culoarea maronie indica fructe ce se pot folosi la salate, iar cele de culoare rosie, sunt perfecte pentru gatit;
  • Gustul este de rosie autentica, intens, duceag, usor acrut, distins;
  • Pulpa fructelor de rosii Kumato este ferma, crocanta, zemoasa;
  • Textura fructelor de tomate Kumato este ferma, ideale pentru consumul in stare proaspata, salate;
  • Fructele de tomate Kumato contin cantitati mari de vitamina C si A, Fe, Ca si licopen (un antioxidant puternic);

Conditii de crestere:

  • Semintele de tomate Kumato se seamana primavara in tavite alveolate sau ladite amplasate in spatii protejate, ele germinand in 6-8 zile la temperaturi de 25-20°C;
  • Rasadurile se planteaza la distante de 80 cm intre randuri si 35 intre plante pe rand, cand acestea au circa 60 zile de la rasarire;
  • Temperaturile la tomatele Kumato trebuie sa varieze intre 20-27°C, suportand si maxime de 35°C;
  • Lumina este un factor important in cresterea si fructificarea tomatelor Kumato, acestea trebuie amplasate in spatii unde soarele poate ajunge la plante cel putin 6 ore pe zi;
  • Udarea se face folosind irigarea prin picurare;
  • Plantele se conduc pe o singura tulpina, urmand sa se execute lucrari de musuroit, copilitdesfrunzitcarnitpalisat, combaterea buruienilor, combaterea bolilor & daunatorilor;
  • Tomatele Kumato se preteaza foarte bine la cultura hidroponica.

Fertilizarea tomatelor Kumato

Prevenirea carentei de Calciu la tomate se face printr-o fertilizare optima la sol cu Azotat de Calciu (aplicat pe sol – YaraLiva TROPICOTE; aplicat prin fertigare – YaraLiva CALCINIT) si fertilizarea foliara cu ingrasaminte foliare pe baza de Calciu (YaraVita Stopit,  Calcifol Sum).

Fertilizarea cu gunoi de grajd semifermentat se poate face din toamna cu 20-50 t/ha.

Fertilizarea de baza  „starter”  se face cu ingrasaminte granulate (fara clor)   cu cateva  zile inainte de plantat.  Ingrasamintele  se incorporeaza in sol la 10-12 cm. Se pot utiliza ingrasaminte Yara Mila Cropcare NPK 11-11-21 utilizand 60-80 g/m2.

Pentru o fertilizare corecta utilizati programele tehnologice dezvoltate de: YARA.

Atentie !!! Recomandarile de fertilizare sunt orientative, doza optima de ingrasaminte si tehnologia aplicata, se stabilesc doar in baza rezultatelor agrochimice de laborator.

Fig. 1 Tomatele Kumato

Fig. 1 Tomatele Kumato

Fig. 2 Tomatele Kumato

Fig. 2 Tomatele Kumato

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Tomatele Kumato

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii