sept. 17 2016
Pastrarea si Depozitarea merelor
Pentru pastrarea merelor o perioada mai lunga de timp se impune sortarea lor in urma culesului, pentru a putea elimina astfel toate fructele bolnave sau cu risc de imbolnavire pentru cele din jur.
Pastrarea merelor la temperatura camerei pentru mai multe zile duce la deterioarea pulpei fructului (isi pierde savoarea si nu mai este crocanta, devine mamaiata).
Pastrarea merelor se poate face si in frigider (timp de 2-3 saptamani), dar ferite de alte fructe si legume, acestea elimina etilena ce poate sa le afecteze (accelereaza coacerea).
Merele se pot pastra si o perioada mai lunga de timp, pana la 6-7 luni in spatii (depozite) cu temperatura si atmosfera controlata, care variaza intre 0-7°C.
Pastrarea merelor se face grupandu-le in functie de soi, ce are aceeasi perioada de maturare si care prefera aceeasi temperatura pentru intervalul in care acestea sunt pastrate.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Pastrarea si Depozitarea merelor