sept. 17 2016

Pastrarea si Depozitarea merelor – ghid complet

Pastrarea-Depozitarea merelor_150Pentru pastrarea merelor o perioada mai lunga de timp se impune sortarea lor in urma culesului, pentru a putea elimina astfel toate fructele bolnave sau cu risc de imbolnavire pentru cele din jur.

Pastrarea merelor la temperatura camerei pentru mai multe zile duce la deterioarea pulpei fructului (isi pierde savoarea si nu mai este crocanta, devine malaiata).

Pastrarea merelor se poate face si in frigider (timp de 2-3 saptamani), dar ferite de alte fructe si legume, acestea elimina etilena ce poate sa le afecteze (accelereaza coacerea).

Merele se pot pastra si o perioada mai lunga de timp (care difera in functie de soi si tipul de depozit), pana la 6-7 luni in spatii/depozite cu temperatura si atmosfera controlata, care variaza intre 0-7°C.

Pastrarea merelor se face grupandu-le in functie de soi, ce are aceeasi perioada de maturare si care prefera aceeasi temperatura pentru intervalul in care acestea sunt pastrate.

Pastrarea si Depozitarea merelor

Fig. 1 Pastrarea si Depozitarea merelor

Pastrarea si Depozitarea merelor

Fig. 2 Pastrarea si Depozitarea merelor

Pastrarea si Depozitarea merelor

Fig. 3 Pastrarea si Depozitarea merelor

Pastrarea si Depozitarea merelor

Fig. 4 Pastrarea si Depozitarea merelor, depozit cu temperatura si atmosfera controlata

Pastrarea si Depozitarea merelor

Fig. 5 Pastrarea si Depozitarea merelor

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Pastrarea si Depozitarea merelor – ghid complet

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii