Horticultorul.ro

oct. 15 2021

Soiuri de coacaz alb

Fructele de coacaz sunt bace dispuse in ciorchine (racem). Ciorchinii la coacazul alb pot avea intre 9-19 boabe asezate mai des (compact) sau mai rar, in functie de soi.

In functie de perioada de recoltare, soiurile de coacaz alb pot fi impartite in:

♦  Soiuri cu maturitate timpurie – la inceputul lunii iulie;

♦  Soiuri cu maturitate mijlocie – la mijlocul lunii iulie;

♦  Soiuri cu maturitate tarzie – la sfarsitul lunii iulie.

In funcție de diametrul bacelor, fructele pot fi: mici (sub 8mm), mijlocii (8-12 mm) si mari (peste 12 mm).

Soiul  Margaritar – soi de coacaz alb originar din Romania, cu vigoare mijlocie-mare, capacitate mare de lastarire si ramificare, tufa rasfirata; soi cu maturitate tarzie; ciorchinele este compact, cu 10-12 boabe, dimensiune bace mijlocie-mare, forma sferica, culoare aurie, lucioasa; pielita subtire, transparenta; pulpa consistent, suculenta; gustul acidulat, dulceag,  aromat; soi  productiv, cu rezistenta la ger, boli si daunatori; fructele se pot consuma in stare proaspata sau prelucrate (gem, suc, etc.).

Soiul  Blanka – soi de coacaz alb originar din Cehia, cu vigoare mare, capacitate mare de lastarire si ramificare, tufa rasfirata; soi cu maturitate tarzie; ciorchinele este lung, cu bace dispuse rar, dimensiune bace mijlocie, forma sferica, culoare aurie, lucioasa; pielita subtire, transparenta; pulpa consistent, suculenta; gustul acidulat, dulceag,  aromat; soi  productive;  fructele se pot consuma in stare proaspata sau prelucrate (gem, suc, etc.).

Soiul  Alb de Versailles – soi de coacaz alb cu vigoare mijlocie, capacitate mare de lastarire si ramificare, tufa deasa; soi cu maturitate tarzie; soi  productiv, cu rezistenta la ger si boli; fructele se pot consuma in stare proaspata sau prelucrate (gem, suc, etc.).

Soiul  Albe mari – soi de coacaz alb cu vigoare mijlocie, capacitate medie de lastarire si ramificare, tufa  larga; soi  productiv, cu rezistenta la boli; fructele se pot consuma in stare proaspata sau prelucrate (gem, suc, etc.).

Soiul  Albe de Olanda – soi de coacaz alb, cu vigoare mijlocie-mare, capacitate mare de lastarire si ramificare, soi  productiv, cu rezistenta la boli; fructele se pot consuma in stare proaspata sau prelucrate (gem, suc, etc.).

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de coacaz alb

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii