apr. 01 2021

Progamul pentru Siloz dezvoltat de Corteva Agriscience

Energie premium pentru generațiile viitoare 

Stimați fermieri, știm că silozul este principala cheltuială a unei ferme zootehnice si că prioritatea dumneavoastră principală este să obțineti acea energie de calitate superioară din silozul de porumb. Până acum, Corteva nu a fost un jucator important în această piață, dar opțiunea companiei de a aloca resurse (genetică, oameni, servicii, inoculanți, etc) vine într-un moment oportun, în care accentul se pune din ce în ce mai mult pe optimizarea ciclului economic din fermă și prin schimbarea direcției către livrarea de produse finite cu valoare adaugată.

Noul proiect lansat de Corteva a început deja prin implementarea în două ferme Pilot (Unic Prod Com, localitatea Oltenița, județul Călărași și Afiliu Trans, comuna Amaru, județul Buzău) a unui program de testare și monitorizare a tehnologiilor de cultură precum și a proceselor care stau la baza realizării unui siloz de calitate.

Practic, ne dorim să optimizăm și să îmbunătățim intreg ciclul de producție de la semănat la însilozare. Astfel, am construit o echipă formată din specialiști agronomi care să acopere fiecare zonă importantă pentru producția zootehnică a țării.

 

Portofoliu de hibrizi pentru siloz Pioneer® al companiei Corteva

 

PR31Y43Regele de necontestat al silozului

Este hibridul numarul 1 în preferințele fermierilor italieni, caracterizându-se printr-o excelentă capacitate de producție precum și un raport boabe:masa vegetală de 1:1.

Un hibrid de tardiv, 590 FAO, cu 138 – 145 zile perioada de vegetație (de la răsărire la maturitatea fiziologică) de tipul dentat, cu o stabilitate bună și cu un profil agronomic superior.

Este hibridul ideal pentru cei care doresc producția maximă de masă verde la hectar cu cea mai înaltă calitate (raport boabe masa vegetală 1:1), își manifestă maximum de potențial productiv în medii de cultură cu fertilitate ridicată și disponibilitate bună a apei, dar oferă rezultate excelente chiar și la niveluri de fertilitate mediu-scăzute.

 

P2088 – Vârful calității silozului.

Este un hibrid tardiv, de FAO 600 având 140 – 146 zile perioada de vegetație (de la răsărire la maturitatea fiziologică), fiind cea mai performantă “fabrică” de energie datorită perioadei lungi de vegetație, fiind capabil să realizeze cantități excepționale, atât de masă verde, cât și amidon. Este hibridul cu cea mai mare producție de substanță uscată pe hectar din România.

 

P8688 – Este un hibrid extratimpuriu din grupa FAO 250 ce se pretează foarte bine culturii duble, dupa cereale păioase dar și rapiță. Face parte din gama hibrizilor M3, un nou brand al companiei Corteva, ce aduce hibrizi înalt productivi și stabili de tipul DENT la această grupa FAO foarte timpurie. Practic prin acest lucru se urmărește ridicarea valorii energetice pe hectar prin prezența amidonului “moale” ce se găsește în stuctura cariopselor de tip DENT ale porumbului, dar și a calității în ceea ce privește randamentul de absorbție și asimilare a amidonului de către animale.

 

P0268 – Un hibrid de FAO 420, fiind cel mai cultivat hibrid pentru siloz în Franța. Productivitate excepțională în boabe.

 

P0725 – Deja cel mai cunoscut hibrid pentru siloz din portofoliu nostru, face parte din grupa hibrizilor tardivă, FAO 520.  Rezultatele fabuloase de peste 85 t/ha obținute anul acesta vorbesc pentru acest hibrid, fiind garanția unei profitabilități ridicate.

Mihai Valentin – Category Marketing Manager Porumb & Soia

Corteva Agriscience România și Moldova

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Progamul pentru Siloz dezvoltat de Corteva Agriscience

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii