Horticultorul.ro

ian. 14 2014

Bambus de apartament – Feng Shui: ingrijire

Bambus de apartament-Feng ShuiFamilia: ASPARAGACEAE

Demumire populara: Bambus de apartament, Bambus Feng Shui, Planta norocului, Bambusul chinezesc, Planta prieteniei, Simbolul  iubirii

Denumire stiintifica: Dracaena sanderiana sin.  Dracaena braunii

Origine: Bambusul de apartament este o planta originara din Vestul Africii – Camerun.

Proprietati ornamentale: Tulpina Bambusului de apartament este subtire, verticala, foarte gratioasa din aceasta  apar frunzele de culoare verde.

Bambusul sau Planta norocului este o specie de Dracena prezenta frecvent ca planta ornamentala in foarte multe apartamente – case deoarece este extrem de usor de ingrijit si inmultit. Bambusul de apartament (Dracaena sanderiana) este adesea folosit in Feng Shui acesta decorand foarte frumos interioarele caselor, birourilor, hotelurilor, etc.

Substratul (pamantul) pentru Bambus poate sa fie format dintr-un amestec de pamant si nisip (50%), sau din pietricele si bilute decorative. Recipientul unde este pozitionata planta trebuie spalat regulat, reimprospatata apa si spalarea pietricelelor sau bilutelor decorative si implicit radacinile plantei. Se recomanda un vas opac pentru a impiedica patrunderea luminii la nivelul radacinilor, aceasta favorizeaza dezvoltarea algelor verzi ce dau un aspect neplacut-neingrijit.

Udarea la Bambusul Feng Shui (Dracaena sanderiana) plantat in substrat trebuie sa fie realizata regulat astfel incat planta sa nu ramana fara apa, substratul se mentine reavan.  Bambusul de apartament este o planta iubitoare de apa, aceasta vegeteaza foarte bine amplasata direct in apa.

Se recomanda folosirea apei la temperatura camerei, fara clor (se pastreaza intr-un vas 24 ore inainte de a fi folosita la udat).

Temperatura optima pentru Bambusul de apartament  este in intervalul 18-24 °C.

Lumina pentru cresterea Bambusului poate fi de la intensa la moderata, planta prefera locurile ferite de actiunea directa a razelor de soare.

Inmultirea  la Bambusul Feng Shui se face prin butasi prelevati din tulpina plantei (vara) si amplasati apoi direct in apa la inradacinat.

Atentie !!!

Ingalbenirea frunzelor poate fi cauzata de actiunea directa a razelor de soare sau de  fertilizarea excesiva.

Pentru corectia formei Bambusul de apartament se poate taia, in locul taieturii se pune un strat de ceara, sau mastic de taiat-altoit (pentru a prevenii deshidratarea). In urma taierii vor aparea cresteri noi si frunze din nodurile ramase pe tulpina.

Brunificarea frunzelor de bambus este cauzata de aerul foarte uscat din incapere, se recomanda pulverizarea plantei cu apa.

Bambus Feng Shui

Fig. 1 Bambus de apartament – Feng Shui – Norocos (Dracaena sanderiana)

Bambus Feng Shui

Fig. 2 Bambus de apartament – Feng Shui – Norocos (Dracaena sanderiana)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Bambus de apartament – Feng Shui: ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii