mai 04 2012

Termeni si conditii

Published by under

TERMENI SI CONDITII

This post confirms my ownership of the site and that this site adheres to Google AdSense (Anunturi nepersonalizate) program policies and Terms and Conditions

Utilizarea serviciilor şi produselor oferite de  site-ul www.horticultorul.ro se face cu acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos.

Neacceptarea acestor Termeni şi Condiţii ori a oricărei prevederi din acestea atrage obligaţia persoanei respective de a înceta de îndată accesarea Site-ului, iar accesarea sau vizitarea în continuare a Site-ului, a oricărei pagini din acesta şi/sau utilizarea https://www.horticultorul.ro/, precum şi a oricărui component al acestuia constituie o acceptare în întregime şi necondiţionată a Termenilor şi Condiţiilor şi a oricărei prevederi din acestea.

Horticultorul este Marca Inregistrata la OSIM

1. TERMENI GENERALI
a) Accesarea acestui site ori a oricărei părţi din acesta presupune acordul dumneavoastră, în calitate de utililizator, cu privire la termenii şi condiţiile de mai jos. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă daţi acordul tacit şi achiesaţi la totalitatea termenilor şi condiţiilor.
b) Editorii www.horticultorul.ro pot schimba în orice moment conţinutul site-ului, pot aduce modificări de structură, conţinut şi accesibilitate, pot sista furnizarea informaţiilor pe site, fără un acord prealabil şi fără vreo notificare către utilizatori ori către terţe persoane.
c) Administratorii www.horticultorul.ro pot limita accesul la site ori la anumite părţi din acesta. Totodată, www.horticultorul.ro  poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificare şi angajarea vreunei răspunderi.
d) Accesul la conţinutul online al site-ului www.horticultorul.ro este liber.

e) Administratorii www.horticultorul.ro îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile utilizării site-ului www.horticultorul.ro în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.

2. DREPTURI DE AUTOR
a) Toate informaţiile publicate pe site de către www.horticultorul.ro (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind www.horticultorul.ro sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.
b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui Computer personal, Tableta, Smartphone şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, a anumitor documente sau informaţii explicit desemnate în acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.
c) Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: “preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de “revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor’. 
Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul www.horticultorul.ro vor cita sursa informaţiei cu link către site, după cum urmează: 
- În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este www.horticultorul.ro  (ex.: “potrivit www.horticultorul.ro’, ‘informează www.horticultorul.ro” sau orice altă formulă echivalentă) iar în ultimul paragraf al ştirii se va preciza ‘Integral pe www.horticultorul.ro’ (sau orice altă formulă echivalentă), cu link către www.horticultorul.ro. 
- De asemenea, la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: ‘SURSA: www.horticultorul.ro’, cu link către site-ul www.horticultorul.ro. 
În cazul în care materialul este preluat de www.horticultorul.ro  de la furnizorii săi de informaţii, se va menţiona şi această sursă.

d) În cazul în care utilizatorul constată că un material publicat pe site-ul www.horticultorul.ro  încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, este rugat să sesizeze acest fapt printr-un mesaj trimis către www.horticultorul.ro la adresa horticultorul@horticultorul.ro.

e) www.horticultorul.ro, logo-ul www.horticultorul.ro  aparţin detinatorilor www.horticultorul.ro, niciuna dintre ele neputând fi utilizată fără acordul scris al detinatorilor www.horticultorul.ro.

3. LIMITAREA RĂSPUNDERII
a) Toate informaţiile publicate pe site-ul www.horticultorul.ro  sunt transmise de către www.horticultorul.ro   şi de către furnizorii săi de informaţii. Acest site furnizează instrumente de informare, dar nu oferă sfaturi şi nici nu face recomandări referitoare la anumite instrumente financiare, servicii sau produse.
b) Datorită numărului mare de surse de obţinere a informaţiilor pot exista întârzieri, omisiuni sau inexactităţi în informaţiile şi în serviciile oferite de www.horticultorul.ro.
c) www.horticultorul.ro  şi furnizorii săi de informaţii nu oferă garanţii privind acurateţea, succesiunea, integralitatea, integritatea, actualitatea sau potrivirea pentru un anume scop a informaţiilor oferite pe site.
d) www.horticultorul.ro  şi furnizorii săi de informaţii nu răspund pentru erorile, inexactităţile sau întârzierile în furnizarea conţinutului oferit de site şi nici pentru orice acţiune care se bazează pe acest conţinut. Editorii si detinatorii www.horticultorul.ro  îşi declină orice responsabilitate privind garantarea acurateţii conţinutului site-ului (www.horticultorul.ro) sau a felului în care informaţia serveşte anumitor scopuri.
e) Utilizatorul site-ului este singurul responsabil atât faţă de terţi, cât şi faţă de www.horticultorul.ro  în legătură cu accesarea, utilizarea şi exploatarea informaţiilor publicate pe site.
f) Editorii, detinatorii  – www.horticultorul.ro  nu răspund faţă de utilizatori şi nici faţă de terţi pentru eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificarea ori transferarea întregului ori a unei părţi din informaţiile publicate pe site.
g) Utilizatorii – cititorii  www.horticultorul.ro trebuie sa utilizeze produsele de fertilizare (ingrasaminte de toate tipurile) si protectie a plantelor (insecticide, fungicide, acaricide, moluscocide, etc.) strict si  conform recomandarilor  de pe eticheta si normelor in vigoare. Recomandarile de pe eticheta difera de la tara la tara. Tratamentele Fito-sanitare/Schemele de Tratament/Tehnologiile – aplicate/efectuate de cititori se vor efectua cu responsabilitatea totala a utilizatorului produsului/tehnologiei  (persoana care aplica tratamentul/tehnologia/schema).

h) Încălcarea termenilor şi a condiţiilor din prezentul document atrage răspunderea juridică a utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, conform legislaţiei în vigoare.

I.) Echipa www.horticultorul.ro nu îşi asumă obligaţia şi nu garantează implicit sau expres, pentru conţinutul de pe Site, pentru conţinutul oferit de partenerii săi sau de Utilizatorii Site-ului. Echipa www.horticultorul.ro va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acurateţea şi încrederea în Site şi va încerca să corecteze erorile şi omisiunile cât mai repede posibil.
Cu toate acestea, Echipa www.horticultorul.ro nu este responsabilă pentru inadvertenţe, erori sau omisiuni în cadrul informaţiilor furnizate de Utilizatori. În mod expres, Utilizatorii Site-ului sunt de acord să exonereze de răspundere pe Echipa www.horticultorul.ro pentru orice acţiune judiciară sau extrajudiciară, care provine ca urmare a utilizării incorecte sau frauduloase a Site-ului.

4. ACCESAREA SITE-ULUI NOSTRU WEB
Atunci când accesați site-ul nostru web, browserul dumneavoastră va transfera anumite date serverului nostru web. Acest lucru are loc din motive tehnice și este necesar pentru a vă pune la dispoziție informațiile solicitate. Pentru a vă facilita accesul la site-ul web, următoarele date sunt colectate, stocate pentru o perioadă limitată de timp și utilizate:
• Adresa IP
• Data și ora accesului
• Diferența de fus orar față de ora meridianului Greenwich (GMT)
• Conținutul solicitării (site-ul specific)
• Statutul accesului/codul de stare HTTP
• Volumul de date transferat
• Site-ul web care solicită acces
• Browser, setările de limbă, versiunea sistemului de operare pentru software-ul browserului și suprafața
În plus, pentru a ne proteja interesele legitime, vom stoca astfel de date pentru o perioadă limitată de timp pentru a putea iniția urmărirea datelor cu caracter personal în cazul accesului neautorizat sau încercării de acces neautorizat la serverele noastre (art. 6 alineatul 1 litera f Regulamentul general privind protecția datelor).

5. PROTECŢIA DATELOR
a) www.horticultorul.ro  nu cere utilizatorilor săi informaţii personale prin intermediul unei corespondenţe nesolicitate de aceştia.

Orice tip de corespondenţă care oferă sfaturi financiare sau orice mesaj nesolicitat prin care se solicită divulgarea de informaţii personale trebuie considerat un fals şi raportat către www.horticultorul.ro  prin intermediul adresei de mail: horticultorul[at]horticultorul.ro (inlocuiti [at] cu @);

b) www.horticultorul.ro  utilizeaza cookie-uri dar nu colecteaza nici un fel de date personale; etc;

c) www.horticultorul.ro  nu stocheaza si nu prelucreaza date cu caracter personal.

Cookies - Termeni si conditii