Horticultorul.ro

feb. 08 2020

Begonia Rex Rondeau: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: Begoniaceae

Denumirea populara: Begonia Rex ’Rondeau’

Denumirea stiintifica: Begonia Rex ’Rondeau’

Proprietati ornamentale: Begonia Rex ’Red Tango’ este o planta erbacee perena rizomatoasa, ce poate ajunge la inaltimi de 15-35 cm.

Begonia Rex ’Rondeau’ este o planta decorativa prin frunze, cultivata adesea ca planta de apartament.

Frunzele cresc pe tulpinile verzi acoperite cu perisori fini de culoare rosie, au dimesiuni medii si culoare marmorata – verde cu maroniu sau visiniu.

Florile nu au o valoare decorativa foarte mare, acestea pot fi inlaturate, astfel toata energia plantelor se va canaliza spre dezvoltarea frunzelor, foarte decorative.

Substratul pentru Begonie trebuie sa fie usor, aerat, bine drenat, cu fertilitate moderata si un pH intre 5,5-6.

Udarea la Begonia Rex ’Rondeau’ se realizeaza cu regularitate, de 1-2 ori pe saptamana (in functie de temperatura ambientala), folosind cantitati suficiente de apa, mai ales in perioada de crestere si inflorire, pentru a pastra substratul reavan. Se recomanda ca intre doua udari, substratul de la suprafata sa fie uscat in primii centimetri.

Udarea insuficienta a plantelor poate conduce la ofilirea frunzelor, iar umiditatea excesiva la nivelul radacinilor sau pe frunze, poate provoca aparitia putregaiurilor.

Lumina este foarte importanta in cresterea si dezvoltarea armonioasa a plantelor de Begonia Rex ’Rondeau’. Aceasta iubeste spatii luminoase cu lumina indirecta, ea trebuie ferita de actiunea directa a razelor de soare de la orele pranzului, acestea pot cauza arsuri la nivelul frunzelor.

Temperatura optima pentru plantele de Begonia Rex ’Rondeau’ poate varia intre 13-24°C. Temperatura minima nu trebuie sa scada sub 7°C, iar cea maxima sa nu depaseasca 30-32°C.

Inmultirea la Begonia Rex ’Rondeau’ se face prin butasi de frunze sau prin divizarea rizomilor plantelor.

Inmultirea se poate realiza pe tot parcursul anului, prin taierea butasilor de frunze impreuna cu cateva frunze. Acestia se pot introduce in vase cu apa, iar in momentul cand radacinile au crescut, se pot planta in spatiile de cultura.

Fertilizarea Begonia Rex ’Rondeau’ se realizeaza de 1-2 ori pe luna, de primavara pana toamna, folosind ingrasaminte lichide sau cu eliberare lenta, specifice plantelor decorative prin frunze.

Boli si daunatori: Afide, Tripsi, Musculita alba, Paduchi testosi, Paduchi lanosi, Putregaiuri, etc.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Begonia Rex ’Rondeau’

Fig. 2 Begonia Rex ’Rondeau’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Begonia Rex Rondeau: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii