Horticultorul.ro

mart. 08 2018

Cele mai intalnite specii si varietati de ghiocei

Galanthus nivalis – ajunge la inaltimi de 10-15 cm, infloreste in februarie-martie, florile au 2-2.5 cm lumgime, miros placut.

Galanthus nivalis f. plenilorus „Flore Pleno” –  Giocelul dublu, Ghiocelul batut ajunge la inaltimi de 10-15 cm, frunzele sunt solitare, de culoare gri-verzui, infloreste in februarie, florile sunt duble, de 2,5 cm lungime, cele interioare colorate in verde deschis la varf, iar celelalte, albe.

Galanthus nivalis „Sandersii” – este o specie de ghiocel robust, viguros, cu inaltimea de 15 cm si flori cu petale duble.

Galanthus elwesii – este o specie de ghiocel  cu inaltimea de 15-30 cm, ce infloreste din februarie-martie, cu flori pana la 5cm lungime, usor parfumate.

Galanthus elwesii var. monostictus sin. Galanthus caucasicus) – ajunge la inaltimi de 15 cm, infloreste in februarie sau toamna, florile mari de pana la 2,5 cm lungime.

Galanthus plicatus – este o specie de ghiocel ce ajunge la inaltimi d e20 cm, cu frunze diferite de celelalte specii. Acestea prezinta nervuri pe intreaga lungime a frunzelor, marginile frunzelor fiind curbate spre interior, florile ceva mai rotunjite, cu petale lungi de 2-2,5 cm.

Galanthus woronowii – ajunge la inaltimi de 20 cm, frunzele sunt colorate in verde stralucitor, inflorirea are loc din ianuarie-martie, florile cu petale de 2,5  cm lungime.

Galanthus „S. Arnott” – este o specie de ghiocel robusta, eleganta, ce ajunge la inaltimi de pana la 15 cm, infloreste in februarie-martie, iar florile au petalele de 3 cm lungime.

Galanthus „Atkinsii” –  este o specie de ghiocel foarte timpurie, viguroasa si usor parfumata, cu petalele esterioare albe, de 3 cm lungime si cele inferioare albe cu un semn verde in forma de inima pe ele.

Galanthus Magnet – este una dintre cele mai elegante specii de ghiocel, ce infloreste in februarie -marte, cu tulpina florala foarte lunga (25 cm).

Galanthus reginae-olgae  aceasta specie de ghiocel ce ajunge la inaltimi de 15 cm, infloreste toamna (septembrie-noiembrie), are frunze foarte rare sau foarte scurte in perioada infloririi, iar petalele florilor au lungimea de 2,5 cm.

Galanthus ikariae – specie de ghiocel ce infloreste in februarie-martie, la care fiecare bulb produce cate doua frunze lungi culorate in verde deschis.

Fig. 1 Cele mai intalnite specii si varietati de ghiocei

Fig. 2 Cele mai intalnite specii si varietati de ghiocei

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Cele mai intalnite specii si varietati de ghiocei

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii