Horticultorul.ro

mart. 31 2020

Cuphea hyssopifolia: ingrijire, cultivare, inmultire

Familia: LYTHRACEAE

Demumire populara: Steaua mexicana, Planta spirius, Cuphea, Planta cu tigarete

Denumire stiintifica: Cuphea hyssopifolia

Origine: Cuphea hyssopifolia este o planta originara din Mexic si Guatemala.

Proprietati ornamentale: Cuphea hyssopifolia este o planta perena cu aspect de tufa, cu crestere compacta, puternic ramificata, ce poate ajunge la inaltimi de 40-60 cm.

Cuphea hyssopifolia este cultivata adesea ca planta decorativa prin flori. Se poate cultiva in ghivece amplasate pe balcoane si terase sau in gradina. Daca este cultivata in sol, ca planta de gradina anuala, odata cu venirea inghetului va muri.

Frunzele sunt inguste, sub forma de lance (2-3 cm), lucioase, de culoare verde.

Inflorire plantelor de Cuphea hyssopifolia poate avea loc de vara pana toamna tarziu.

Florile de Cuphea hyssopifolia apar de-a lungu tulpinilor, la axilele frunzelor, solitare, au forma de trompeta, diametru de circa 1 cm si sase petale colorate in alb, roz sau violet.

Substratul (pamantul)  poate fi format dintr-un amestec de pamant de flori si nisip, cu un drenaj foarte bun, fertilitate moderata si un pH slab acid – neutru – slab alcalin.

Udarea la Cuphea hyssopifolia se realizeaza regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor. Intre doua udari trebuie lasat ca substratul la suprafata sa se usuce.

Temperatura minima absoluta pentru plantele de Cuphea hyssopifolia poate scadea pana la  -7°C.

Lumina este un factor important pentru cresterea si inflorirea plantelor de  Cuphea hyssopifolia. Acestea prefera spatiile luminoase, insorite sau semi-umbrite.

Inmultirea la Cuphea hyssopifolia se realizeaza prin seminte (semanate cu 6-8 saptamani inainte de trecerea ultimului inghet) sau prin butasi.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Cuphea hyssopifolia se poate realiza o data pe luna, de primavara pana toamna, folosind ingrasaminte specifice pentru plantele decorative prin flori.

Fig. 1 Cuphea hyssopifolia

Fig. 2 Cuphea hyssopifolia

Fig. 3 Cuphea hyssopifolia

Fig. 4 Cuphea hyssopifolia

Fig. 5 Cuphea hyssopifolia

Fig. 6 Cuphea hyssopifolia

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Cuphea hyssopifolia: ingrijire, cultivare, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.