Horticultorul.ro

aug. 08 2019

Dracaena  fragrans „Yellow Coast”: ingrijire, inmultire

Familia: ASPARAGACEAE

Demumire populara: Dracena de porumb, Planta fericita,  Planta de porumb, Copacul chinezesc de bani

Denumire stiintifica: Dracaena  fragrans  „Yellow Coast” (Dracaena  „Yellow Coast”)

Origine: Dracaena  fragrans  „Yellow Coast” este originara din zona centrala (tropicala) a Africii.

Proprietati ornamentale: Dracaena  fragrans  „Yellow Coast” este o planta perena cu crestere lenta, cu tulpina rugoasa si frunze adunate in partea ei superioara, ce poate ajunge la inaltimi de 80-150 cm.

La noi in tara,  Dracaena  fragrans  „Yellow Coast” este cultivata ca planta de apartament decorativa prin frunze.

Frunzele sunt lanceolate, lucioase, lungi de 20-25 cm si late de 2-4 cm, de culoare verde cu dungi si borduri galbene. Frunzele se regasesc in partea superioara a tulpinii, grupate intr-un manunchi.

Inflorirea la Dracaena  fragrans  „Yellow Coast” poate avea loc dupa foarte multi ani de cultivare (20 ani).

Florile sunt  grupate in panicule lungi (15-100 cm), cu diametru de  1,5-2 cm si un parfum frumos.

Fructul este sferic cu 1-2 cm diametru, de culoare rosu-portocaliu, cu seminte la interior.

Temperatura optima pentru Dracaena  fragrans  „Yellow Coast” trebuie sa varieze intre 23-26°C, la temperaturi de sub 21°C, planta se opreste din crestere, iar sub 10°C, planta va fi afectata grav.

Udarea la Dracaena  fragrans  „Yellow Coast”  se realizeaza 1-2 ori pe luna, folosind o cantitata suficienta de apa, pentru a mentine substratul reavan, lasand intre doua udari substratul de la suprafata sa se usuce. Iarna, udarea se face la intervale mai mari de timp, folosind cantitati mai reduse de apa.

Umiditatea este foarte importanta pentru Dracaena  fragrans  „Yellow Coast”, o umiditate de 40%  este optima pentru aceasta planta. Se recomanda pulverizarea cu apa pe frunzele plantei, mai ales vara.

Lumina este un factor important in cultivarea plantelor de Dracaena  fragrans  „Yellow Coast”,  acestea prefera spatiile luminoase sau cu lumina scazuta, dar ferite de actiunea directa a razelor de soare, care pot cauza arsuri pe frunze.

Ingalbenirea funzelor poate fi cauzata de lipsa luminii.

Substratul pentru Dracaena  fragrans  „Yellow Coast” trebuie sa fie bine drenat, afanat si permeabil, format dintr-un amestec de turba si nisip sau pamant de flori si nisip, cu un pH  intre 6.0-6.5.

Transplantarea se poate executa primavara, la interval de 2-3 ani, folosind vase de dimensiuni mai mari si un substrat proaspat.

Inmultirea se realizeaza prin butasi lungi de 10-15 cm lungime, prelevati din tulpini vechi de planta.  Acestia se introduc pentru inradacinare in vase cu substrat sau in nisip, pentru circa 25-30 zile. Dupa inradacinare se pot planta in vasele de cultura.

Fertilizarea se realizeaza o data pe luna, in perioada de cresterea, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze, care au un procent mai mare de N (azot), acesta fiind cel care ajuta la cresterea masei foliare.

Frunzelor ingalbenite sau uscate de la baza plantelor trebuie inlaturate, pentru a mentine  un aspect placut plantei.

Daunatori:  Afide (paduchi de plante) si Acarieni (paianjeni microscopici).

Fig. 1 Dracaena  fragrans „Yellow Coast”

Fig. 2 Dracaena  fragrans „Yellow Coast”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Dracaena  fragrans „Yellow Coast”: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii