Horticultorul.ro

aug. 08 2019

Dracaena  „Lemon Lime”: ingrijire, inmultire, intretinere

Familia: ASPARAGACEAE

Demumire populara: Dracena de porumb, Planta fericita,  Planta de porumb, Copacul chinezesc de bani

Denumire stiintifica: Dracaena  fragrans  „Lemon Lime” (Dracaena  „Lemon Lime”)

Origine: Dracaena  fragrans  „Lemon Lime” este originara din Africa tropicala.

Proprietati ornamentale: Dracaena  Lemon Lime  este o planta perena cu crestere lenta, ce poate ajunge la inaltimi de 1-1,8 m (cand este crescuta in apartamente).

La noi in tara,  Dracaena  Lemon Lime  este cultivata ca planta de apartament decorativa prin frunze.

Frunzele sunt lanceolate, sub forma de sabie, lucioase, lungi de pana la 30-40 cm,  de culoare verde-galbui pe margine si dungi galbene, albe si verzi, in partea centrala. Frunzele bazale de-a lungul timpul cad, ramanand doar tulpinile goale, iar dupa mai multi ani, pot sa se formeze si lastari laterali la baza plantelor.

Inflorirea la Dracaena  Lemon Lime  se intalmpa foarte rar la plantele cultivate in apartamente, dupa foarte multi ani (18-20 ani).

Florile sunt mici, grupate in panicule, de culoare alb-galbui, frumos mirositoare.

Fructul este sferic cu 1-2 cm diametru, de culoare rosu-portocaliu, cu seminte la interior.

Temperatura optima pentru Dracaena  Lemon Lime  trebuie sa varieze intre 23-25°C, la temperaturi de sub 18°C, planta se opreste din crestere, iar sub 10°C, planta va fi afectata grav.

Udarea la Dracaena  Lemon Lime  se realizeaza de 2-3 ori pe luna, folosind o cantitate suficienta de apa,  lasand intre doua udari substratul de la suprafata sa se usuce. Iarna, udarea se face la intervale mai mari de timp, folosind cantitati mai reduse de apa.

Lipsa apei in substrat, conduce la uscarea frunzelor bazale.

Umiditatea este foarte importanta pentru plantele de Dracaena  Lemon Lime , o umiditate de 40-45%  este optima pentru aceasta planta. In zile calduroase, se recomanda pulverizarea cu apa pe frunzele plantei.

O umiditate scazuta produce uscarea varfurilor frunzelor.

Lumina foarte importanta in cresterea plantelor de Dracaena  Lemon Lime ,  acestea prefera spatiile luminoase sau semiumbrite, dar ferite de actiunea directa a razelor de soare, care poate cauza arsuri pe frunze.

Ingalbenirea funzelor poate fi cauzata de lipsa luminii.

Substratul pentru Dracaena  Lemon Lime  trebuie sa fie bine drenat, afanat si permeabil, format dintr-un amestec de turba si nisip sau pamant de flori si nisip, cu un pH  intre 6.0-6.5.

Transplantarea se realizeaza primavara, la interval de 2-3 ani, folosind vase de dimensiuni mai mari si un substrat proaspat.

Inmultirea la Dracaena  Lemon Lime  se realizeaza prin butasi lungi de 10-15 cm lungime, prelevati din tulpini.  Acestia se introduc pentru inradacinare in vase nisip, pentru circa 25-30 zile. Dupa inradacinare se pot planta in vasele de cultura.

Fertilizarea este recomandata o data pe luna, in perioada de cresterea, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze, care au un procent mai mare de N (azot), acesta fiind cel care ajuta la cresterea masei foliare si se stopeaza iarna.

Daunatori:Afide (paduchi de plante) si Acarieni (paianjeni microscopici).

Fig. 1 Dracaena  fragrans  „Lemon Lime”

Fig. 2 Dracaena  fragrans  „Lemon Lime”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Dracaena  „Lemon Lime”: ingrijire, inmultire, intretinere

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii