Horticultorul.ro

aug. 02 2017

Flori de piatra in Ghiveci-Jardiniera

 Florile de piatra (Portulaca grandiflora) sunt plante potrivite pentru cultivarea in ghivece, jardiniere, cosuri suspendate, rocarii, etc.

Amplasare ghivecelor cu flori de piatra trebuie facuta in spatii luminoase, insorite, unde soarele sa poata ajunge la plante cat mai multe ore pe zi.

Florile de piatra sunt plante ce isi au originea in America de Sud.

Portulaca grandiflora sunt plante anuale, cu crestere lenta, carnoase, cu tulpini rosii, frunze suculente, de culoare verde si florile colorate in rosu, orange, galben, violet, alb, roz, etc.

Florile pot fi simple sau batute, cu un diametru de 1,5-2 cm, ele deschizandu-se doar in zilele calduroase

Obtinerea florilor de piatra la ghiveci se realizeaza fie prin semanarea directa in vasele de cultura a semintelor, fie prin plantarea rasadurilor de plante obtinute. Semanarea semintelor de flori de piatra poate avea loc direct afara, daca riscul de inghet a trecut, sau in spatii cu temperatura controlata, urmand ca rasadurile obtinute sa se planteze ulterior in cosuri suspendate sau jardiniere. Semanarea semintelor se face pe un substrat udat in prealabil, apoi semintele se acopera cu un strat subtire de pamant. Germinarea semintelor de flori de piatra are loc in circa 2 saptamani la temperaturi de 21-29°C.

Transplantarea rasadurilor de flori de piatra se face cu o atentie sporita, intrucat radacinile lor sunt firave, aceste rupandu-se usor.

Inflorirea la florile de piatra are loc o perioada lunga din an, acestea incep sa infloreasca la sfarsitul primaverii si tin pana la sfarsitul toamnei.

Florile de piatra sunt plante cu o rezistenta foarte mare la seceta, astfel cultivarea lor este usoara, udarea fiind necesara la intervale mari de timp.

Florile de piatra in ghivece prefera un substrat nisipos, sarac in substante nutritive, cu un drenaj foarte bun.

Fertilizarea la florile de piatra in ghivece trebuie realizata de 2-3 ori pe an. Administrarea de ingrasaminte la intervale mai mici de timp determina cresterea plantelor in masa foliara si reducerea inflorirea.

Se recomanda ciupirea varfurilor plantei, pentru a stimuli ramificarea.

Fig. 1 Florile de piatra in ghiveci-jardiniera (Portulaca grandiflora)

Fig. 2 Florile de piatra in ghiveci-jardiniera (Portulaca grandiflora)

Fig. 3 Florile de piatra in ghiveci-jardiniera (Portulaca grandiflora)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Flori de piatra in Ghiveci-Jardiniera

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii