Horticultorul.ro

ian. 05 2016

Flori de primava ce infloresc la inceputul primaverii

Flori de primava ce infloresc la inceputul primaveriiFlorile  cu perioada de inflorire la inceputul primaverii, prezinta avantajul de a le putea planta in locuri ce devin apoi umbrite (primavara -vara).

Toamna (septembrie-octombrie) este momentul cel mai potrivit pentru plantarea bulbilor de flori ce urmeaza sa infloreasca la inceputul primaverii.

Pentru a avea o gradina inflorita cat mai devreme, putem alege flori ce au perioada de inflorire la inceputul primaverii. Unele dintre acestea se pot cultiva ca flori de primavara in ghiveci sau direct in sol (flori de primavara de gradina). Printre ele se numara atat flori ca: Stanjenelul (Irisul), Anemonele, Brandusele cat si arbusti ornamentali Forsythia.

IrisStanjenel (Iris) – face parte din familia Iridaceae, fiind o planta originala din Europa si Asia. Irisul este o planta perena, cu bulbi, frunzele sunt lungi, ascutite de culoare verde-albastrui. Stanjenelul este o planta cu rezistenta la ger, astfel, plantarea bulbilor se face de toamna. Florile apar la inceputul primaverii si pot avea culoarea albastra, mov, alb, roz sau multicolore.

Pentru mai multe detalii cititi articolul … STANJENEL (IRIS)

AnemoneAnemonele – fac parte din familia Ranunculaceae. Acestea sunt plante perene ce isi au originea in zonele temperate ale globului. Tulpinile sunt erecte, acoperite cu prisori, iar funzele crestate adanc pe margine. Florile apar la inceputul primaverii, pot fi simple sau batute, colorate in alb, rosu, roz, lila, mov sau albastru.

Pentru mai multe detalii cititi articolul ….  ANEMONE

BranduseBrandusele – fac parte din familia Colchicaceae si sunt plante originare din zona mediteraneeana a Europei, Vestul Asiei si Sudul Africii. Brandusele sunt plante perene geofite, care se inmultesc prin bulbi. Ele se pot cultiva direct in sol sau in ghivece. Frunzele apar din pamant sau de pe micile tulpini, iar cand imbatransec se ofilesc si cad pe sol. Acestea nu trebuiesc indepartate, ele ajuta la formarea viitorului bulb. Florile apar la inceputul primaverii, au aspect de cupa si colorate in roz, alb, mov, violet sau galbene.

Pentru mai multe detalii cititi articolul ….  BRANDUSE

ForsythiaForsythia – face parte din familia Oleaceae, reprezinta un arbust decorativ (ornamental) prin flori ce infrumuseteaza gardinile, parcurile si locuintele (in buchete sau glastre). Forsitia se poate planta solitar sau in grupuri, se cultiva la container sau direct in sol. Frumusetea lui este data de florile sale galbene, ce apar inaintea frunzelor.

Pentru mai multe detalii cititi articolul ….  FORSYTHIA

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Flori de primava ce infloresc la inceputul primaverii

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii