Horticultorul.ro

apr. 10 2020

Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose”: ingrijire, cultivare, intretinere

Familia: ONAGRACEAE

Demumire populara: Floarea albinei, Iarba de flori, Gaura alba

Denumire stiintifica: Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose

Origine: Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Roseeste o planta originara din America de Nord.

Proprietati ornamentale: Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Roseeste o planta perena, rizomatoasa, cu aspect de tufa compacta, bine ramificata, ce atinge 40-45 cm inaltime si 30-40 cm latime.

Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Roseeste cultivata adeasea ca planta de gradina decorativa prin flori, plantata atat in sol cat si in ghivece.

Frunzele sunt inguste, lanceolate, intregi sau neregulate, cu lungimi de pana la 6-7 cm, latimi de 1-3 cm si culoare verde inchis  sau visiniu.

Odata venirea iernii si primele temperaturi negative, frunzele plantelor de Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rosese usuca, vor cadea si vor aparea primavara viitoare.

Inflorirea la plantele de Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Roseare loc de la inceputul verii pana toamna (mai-octombrie).

Florile apar in partea superioara a tulpinilor florale, au dimensiuni mici (1,5-2,5 cm diametrul), formate din 4 petale de culoare roz inchis  si stamine lungi, de culoare alba.

Se recomanda indepartarea florilor uscate pentru a prelungi perioada de inflorire si pentru a mentine un aspect placut plantelor.

Dupa trecerea florilor, plantele de Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rosese pot taia (la jumatatea inaltimii dobandite), incurajand astfel ramificarea si o a doua inflorire.

Temperatura minima tolerata de Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rosepoate scadea pana la -26…-28°C. In tara noastra, rezista la perioadele de inghet timpul iernii (perioada de repaus), urmand ca in primavara viitoare sa revina la viata.

Substratul/solul se recomanda sa fie bine drenat, nisipos, mentinut uscat-reavan, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Udarea se face cu regularitate in perioada de crestere si inflorire, folosind cantitati moderate de apa, astfel incat substratul fie mentinut reavan-uscat, fara exces de umiditate la nivelul radacinilor. Floarea albinei poate tolera si un substrat uscat, pentru o perioada de timp.

Lumina – este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose, acestea prefera spatiile insorite sau semi-umbrite, unde soarele poate ajunge la planta cel putin 5-6 ore pe zi.

Inmultirea la Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rosese realizeaza prin seminte (semanate toamna sau primavara devreme, in spatii cu temperatura de 18-20°C si substrat reavan), butasi recoltati vara (de 10-15 cm lungime) sau prin divizarea plantelor.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se recomanda sa se realizeze o data pe luna (primavara -vara), folosind ingrasaminte lichide sau hidrosolubile pentru plante decorative prin flori.

Fig. 1 Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose”

Fig. 2 Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose”

Fig. 3 Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose”

Fig. 4 Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose”

Fig. 5 Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Gaura lindheimeri „Whiskers Deep Rose”: ingrijire, cultivare, intretinere

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii