Horticultorul.ro

mart. 26 2020

Hebe addenda „Donna Emma”: ingrijire, cultivare, inmultire

Familia: PLANTAGINACEAE

Denumire stiintifica: Hebe addenda “Donna Emma”

Origine: Hebe addenda “Donna Emma” este o planta originara din Noua Zeelanda si Australia.

Proprietati ornamentale: Hebe addenda “Donna Emma” este o planta perena cu crestere compacta, cu inaltimi ce pot ajunge la 80-90 cm.

Plantele  de Hebe addenda “Donna” sunt adesea cultivate ca plante decorative prin frunze si flori, plantate in gradini, terase sau balcoane (pe timpul verii) si in incaperi incalzite (pe timpul iernii).

Se recomanda ca adancimea de plantare in gradina sa fie aceeasi cu cea la care se afla planta in ghiveci.

Taierea pentru plantele de Hebe addenda “Donna Emma”se impune dupa trecerea perioadei de inflorire, atunci cand exista ramuri prea lungi, pentru a corecta forma plantei si pentru a stimula ramificarea.

Din cauza ingheturilor din timpul iernii, pentru plantele cultivate direct in sol se impune scoaterea acestora si mutarea lor in spatii ferite de inghet (sere/solarii reci, terase, verande) unde temperatura sa varieze intre 5-10°C.

Frunzele sunt persistente, sub forma de lance, opuse, lucioase, crescute in perechi, perpendiculare pe ramuri, de culoare verde inchis.

Inflorirea la plantele de Hebe addenda “Donna Emma” are loc de vara pana toamna.

Florile apar in partea superioara a tijelor florale, in inflorescente de tip racem, asemanatoare unui spic, de culoare roz-violet.

Se recomanda indepartarea/taierea florilor uscate pentru a stimula inflorirea pentru o perioada mai mare de timp.

Substratul / solul trebuie sa fie bine drenat, mentinut reavan, cu fertilitate moderata si un pH neutru-slab acid.

Udarea se face cu regularitate in perioada de crestere si inflorire, folosind cantitati moderate de apa, astfel incat substratul fie mentinut reavan, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor.

Un substrat uscat pentru o perioada mai lunga de timp poate cauza uscarea si caderea frunzelor, iar un substrat cu exces de umiditate poate conduce la putrezirea radacinilor si la aparitia bolilor de sol.

Lumina – este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Hebe addenda “Donna Emma”,, acestea prefera spatiile insorite sau semi-umbrite.

Inmultirea la Hebe addenda “Donna Emma” se realizeaza prin butasi semi-lemnificati.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se poate realiza de 2-3 ori pe an, in perioada de crestere si inflorire, folosind ingrasaminte lichide sau hidrosolubile pentru plante decorative prin flori.

Boli:  Putregaiuri, etc.

Daunatori: Afide; etc.

Fig. 1 Hebe addenda „Donna Emma”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Hebe addenda „Donna Emma”: ingrijire, cultivare, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii