Horticultorul.ro

mart. 04 2018

Sfaturi pentru  ingrijirea Orhideei in timpul iernii

Pentru a ne asigura ca odata cu venirea iernii orhideele noastre nu vor fi afectate, trebuie sa le oferim acestora cele mai bune conditii.

Lumina reprezinta factorul cel mai important pentru o buna crestere si o inflorire garantata. Intrucat lumina din timpul iernii este mai redusa, trebuie sa ne asiguram ca plantele noastre sunt amplasate in cele mai luminoase spatii (pervazele ferestrelor), astfel incat sa poata primi cantitatea de lumina necesara. Ghivecele cu orhidee trebuie pozitionate in camerele cele mai luminoase, sau cat mai aproape de ferestrele camerei.

Umiditatea atmosferica ridicata este preferata de catre plantele de orhidee. Deoarece in apartamente pe perioada iernii caloriferele sunt in functiune, aerul din incapere poate deveni mai uscat. Pentru a putea creste umiditatea atmosferica necesara plantelor de orhidee, se recomanda amplasarea vaselor cat mai grupate,  asezarea lor pe un strat cu pietris umezit, sau se poate pulveriza apa pe frunze, ferind zona coletului de stagnarea apei.

Udarea trebuie realizata regulat, astfel incat substratul sa nu fie lasat sa se usuce in totalitate. Trecerea brusca de la un substrat uscat la o udare profunda poate cauza caderea bobocilor florali. Udarea se face diferit in functi ede dimensiunea vaselor sau de locul unde plantele de orhidee sunt amplasate (substratul plantele mai apropiate de zonele de caldura se usuca mai repede). Daca se observa prezenta unor radacini uscate sau a unor frunzele incretite, putem recurge la udarea orhideelor cu o cantitate mai mare de apa, sau la intervale mai mici de timp.

Temperatura este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de orhidee. Diferentele de temperatura de la zi la noapte sunt cele care ajuta l ainflorirea orhideelor. Pe timpul iernii temperatura nopatea nu trebuie sa scada sub 10°C, iar ziua de 22-22°C. Pentru sezonul rece orhideea prefera aerul mai rece. Acesta trebuie sa fie in stransa legatura cu udarea, deoarece amplasarea vaselor de orhidee in spatii racoroase si cu un substrat cu umiditate ridicata, pot cauza putrezirea radacinilor.

Fig. 1 Sfaturi pentru  ingrijirea Orhideei in timpul iernii

Fig. 2 Sfaturi pentru  ingrijirea Orhideei in timpul iernii

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Sfaturi pentru  ingrijirea Orhideei in timpul iernii

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii