Horticultorul.ro

iul. 21 2019

Lobelia erinus: ingrijire, inmultire, cultivare

Familia: CAMPANULACEAE

Denumire stiintifica: Lobelia erinus

Origine: este o planta originara din partea sudica a Africii.

Proprietati ornamentale: Lobelia erinus este o planta perena cu aspect de tufa deasa, tulpini subtiri si foarte ramificate, cu crestere taratoare sau pendenta, ce poate ajunge la inaltimi de 15-30 cm si o latime de 15-20 cm.

Lobelia erinus este cultivata ca planta ornamentala decorativa prin flori  in jardiniere, cosuri suspendate sau direct in sol, in gradina.

Frunzele sunt lanceolate, inguste, serate, de culoare verde deschis.

Inflorirea la Lobelia erinus are loc de la jumatatea lunii mai pana la sfarsitul lunii septembrie.

Florile au dimensiuni mici, asemanatoare unor fluturi, colorate in albastru, violet roz sau alb. Se recomanda inlaturarea florilor si frunzelor ofilite sau uscate.

Lumina este un factor important pentru cresterea si inflorirea plantelor de Lobelia erinus, acestea prefera spatiile luminoase sau semiumbrite, unde soarele sa poata ajunge cu usurinta.

Temperatura minima suportata de catre plantele de Lobelia erinus  este de -1°C, de aceea se recomanda ca pe timpul iernii plantele sa se aduca in incaperi ferite de inghet.

Pentru stimularea cresterii si infloririi din anul urmator, se pot tunde plantele inainte de perioada rece a anului.

Substratul (pamantul) pentru  Lobelia erinus  trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, cu fertilitate ridicata si un pH neutru.

Udarea la Lobelia erinus se realizeaza regulat, folosind apa in cantitati moderate, fara a determina exces de umiditate in sol, umiditatea excesiva pentru o perioada mai mare de timp, poate conduce la putrezirea radacinilor. Pentru a nu provoca exces de umiditate la nivelul radacinilor, se recomanda verificarea primilor centimetrii de la suprafata, inainte de urmatoarea udare.

Fertilizarea se poate realiza de primavara pana toamna, folosind ingrasaminte lichide, hidrosolubile pentru plante cu flori sau ingrasaminte cu eliberare prelungita.

Inmultirea Lobelia erinus  se realizeaza prin seminte. Semanarea semintelor trebuie sa se realizeze la sfarsitul lunii februarie, astfel incat plantutele crescute sa poata fi transplantate in jardiniere, cosuri suspendatee sau direct in sol la inceputul lunii mai.

Fig. 1 Lobelia erinus

Fig. 2 Lobelia erinus

Fig. 3 Lobelia erinus

Fig. 4 Lobelia erinus

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Lobelia erinus: ingrijire, inmultire, cultivare

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii