Horticultorul.ro

apr. 14 2020

Opuntia microdasys ‘Amanda’: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: CACTACEAE

Demumire populara: Opuntia, Limba soacrei, Cactusul urechi de elefant

Denumire stiintifica: Opuntia microdasys ‘Amanda’

Origine: Opuntia microdasys ‘Amanda’ este o planta originara din partea de nord a Mexicului.

Proprietati ornamentale: Opuntia microdasys ‘Amanda’  este o planta suculenta, un cactus, cu aspect de tufa deasa, care poate ajunge la inaltimi de 60-80 cm si o raspandire de pana la 70-90 cm.

Tulpinile sunt formate din segmente aplatizate, suculente, de forma ovala sau aproape rotunda, cu lungimi de pana la 13-15 cm si latimi de 12-13, cu spini multi si desi, de culoare alb-galbui,  pozitionati in alveole.

Florile pot aparea pe timpul verii, au forma de urna si culoarea galbena. Florile de Opuntia microdasys ‘Amanda’  dureaza doar 1-3 zile.

Substratul pentru Opuntia microdasys ‘Amanda’ trebuie sa fie nisipos (bine drenat), specific plantelor suculente si cactusilor.

Transplantarea se poate realiza la intervale mai mari de timp, numai cand se observa ca sistemul radicular al plantelor, a ocupat in intregime vasul.

Udarea la Opuntia microdasys ‘Amanda’ se face folosind  cantitati mici de apa, la intervale mari de timp, astfel incat substratul sa fie uscat intre doua udari. Pe timpul iernii, udarea se rareste foarte mult sau chiar se intrerupe. Udarea excesita a substratului poate cauza putrezirea radacinilor.

Temperatura mimima absoluta pentru Opuntia microdasys ‘Amanda’ este de -6°C, dar se recomanda ca pe timpul iernii, temperatura sa varieze intre 7-12℃. Vara, plantele de Opuntia microdasys ‘Amanda’ suporta temperaturi ridicate, chiar si pana la 38°C.

Lumina este foarte importanta pentru plantele de Opuntia microdasys ‘Amanda’, acestea  preferata spatii luminoase, insorite sau semiumbrite.

Inmultirea la Opuntia microdasys ‘Amanda’ se face prin butasi (bucati din tulpina).

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se poate realiza foarte rar, o data pe an (primavara) utilizand ingrasaminte cu eliberare lenta specifice plantelor suculente si cactusilor.

Daunatori: Paduchi lanosi „cosenile fainoase„.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Opuntia microdasys ‘Amanda’

Fig. 2 Opuntia microdasys ‘Amanda’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Opuntia microdasys ‘Amanda’: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii