Horticultorul.ro

aug. 02 2019

Peperomia ferreyrae: ingrijire, inmultire, cultivare

Familia: PIPERACEAE

Denumire stiintifica: Peperomia ferreyrae

Origine: este o planta originara din America de Sud  (Peru).

Proprietati ornamentale: Peperomia ferreyrae este o planta perena,  cu crestere lenta, erecta, suculenta, ce poate ajunge la inaltimi de 25-30 cm.

Peperomia ferreyrae este cultivata la noi in tara ca planta de apartament, decorativa prin frunze.

Frunzele sunt asemanatoare cu tecile de fasole, cresc alterne (de-o parte si de alta a tulpinilor), grupate in rozeta, suculente, cu lungimi de pana la 7-8 cm, culoare verde deschis cu o banda longitudinala de culoare verde inchis din varful frunzei, pana la baza acesteia.

Se recomanda ciupirea tulpinilor (stimuland ramificarea) care ajung la dimensiuni prea mari, pastrand astfel aspectul de tufa (compact) al plantelor.

Florile de Peperomia ferreyrae cresc in partea superioara a tulpinilor, grupate in inflorescente de culoare galben-verzui, cu lungime de pana la 30 cm.

Lumina este un factor important pentru cresterea plantelor de Peperomia ferreyrae, acestea prefera spatiile semiumbrite, tolerand soarele doar la primele ore ale diminetii.

Substratul (pamantul) pentru Peperomia ferreyrae trebuie sa fie bine drenat si aerat, format dintr-un amestec de turba, perlit si nisip.

Transplantarea se poate executa primavara, la intervale de 1-2 ani, pentru a reimprospata substratul de cultura.

Temperatura optima pentru Peperomia ferreyrae poate varia intre  20-24°C, pe timpul verii suportand si temperaturi mai ridicate, iar in sezonul rece se recomanda mentinerea unei temperaturi peste 10°C.

Udarea se realizeaza cu regularitate, o data la 1-2 saptamani, in perioada primavara-vara, lasand substratul sa se usuce complet intre doua udari, evitand astfel excesul de umiditate de la nivelul radacinilor. Pe timpul iernii udarea se face o data pe luna, cu cantitati reduse de apa.

Fertilizarea se poate realiza de doua ori pe luna – primavara si o data pe luna in timpul verii, folosind ingrasaminte lichide, hidrosolubile pentru plante decorative prin frunze sau ingrasaminte cu eliberare prelungita.

Inmultirea plantelor de Peperomia ferreyrae se realizeaza primavara, prin butasi.

Varietati

Peperomia ferreyrae ‘happy bean’

Fig. 1 Peperomia ferreyrae

Fig. 2 Peperomia ferreyrae ‘Happy bean’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Peperomia ferreyrae: ingrijire, inmultire, cultivare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii