mart. 04 2016

Plantarea bulbilor de Oxalis

Plantarea bulbilor de OxalisOxalis (Oxalis deppei, Oxalis triangularis) sunt plante anuale sau perene care se inmultesc prin bulbi si pot ajunge la 15-30 cm inaltime.

Oxalis (Planta dragostei sau Trifoi violet) face parte din categoria de flori decorative prin flori si frunze, cultivata adesea in gradina, ghivece sau jardiniere.

Din bulbii de Oxalis apar frunze si flori la circa 10 saptamani de la plantare.

Alegerea locatiei pentru cultivarea bulbilor de Oxalis se face tinand cont de conditiile optime necesare cresterii si infloririi acestora.

Locatia perfecta pentru florile de Oxalis cultivate in gradini este in locuri insorite sau cu semiumbra. Pentru florile de Oxalis cultivate in apartamente, se recomanda amplasarea ghivecelor in locurile cele mai  luminoase.

Floarea de Oxalis cultivata la semiumbra va avea afectata inflorirea si culoarea frunzelor.

Substratul recomandat este cel bine drenat, afanat, cu o fertilitate moderata si un pH neutru-slab alcalin.

Pentru cultura de Oxalis la ghiveci se pot alege vase cu un diametru de 15-20 cm, in care se asaza un start de drenaj la baza, apoi un amestec de turba, mranita si nisip sau un substrat unuversal pentru flori din magazin.

Pentru a obtine un aspect compact al  viitoarei plante, se pot planta 2-3-5 bulbi intr-un ghiveci (in functie de dimensiunea vasului).

Pregatirea terenului pentru plantarea in gradina se sapa la cazma, apoi se marunteste si niveleaza solul  cu unelte manuale ca: sapa si grebla.

Plantarea bulbilor de Oxalis se poate face in randuri, sau grupat.

Plantarea bulbilor de Oxalis se poate face primavara, folosind bulbi de buna calitate.

Adancimea de plantare recomandata pentru bulbii de Oxalis este de 5 cm.

Distanta de plantare intre bulbii de Oxalis pentru cultura in ghivece este de 5 cm, iar pentru cultura in gradina este de 7-8 cm.

Tasarea solului in jurul bulbilor se face prin apasarea usoara a pamantului in jurul acestora, pentru a realiza un contact direct intre bulbi si sol.

Udarea se face dupa plantarea bulbilor, cu cantitati suficiente de apa, urmand ca dupa rasarirea noilor plante udarea sa se faca doar cand substratul de la suprafata este uscat.

Plantarea bulbilor de Oxalis_2

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Plantarea bulbilor de Oxalis

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii