Horticultorul.ro

ian. 09 2022

Spathiphyllum floribundum sau Crinul Pacii: Ghid ingrijire

Familia: ARACEAE

Demumire populara: Spatifilum, Crinul Pacii, Floarea pacii, Floarea de zapada

Denumire stiintifica: Spathiphyllum floribundum

Origine: Spathiphyllum floribundum este o planta originara  din America de Sud (Panama, Venezuela si partea sudica a Perului).

Proprietati ornamentale: Spathiphyllum floribundum este o planta erbacee perena,cu aspect de tufa, cu inaltimi de peste 60 cm si o intindere de 60-70 cm.

Spathiphyllum floribundum este cultivata ca planta de apartament, decorativa prin frunze si flori.

Frunzele sunt ovale-lanceolate, de 15-20 cm lungime si 6-9 cm latime, lucioase, cu nervuri evidentiate si culoare verde inchis.

Florile  sunt formate dintr-o bractee lunga pana la 20 cm (asemanatoare unei petale de culoare alba) şi o inflorescenta de culoare crem. Înflorirea se produce de primavara şi pana toamna.

Substratul (pamantul) trebuie sa fie fibros, format dintr-un amestec de turba, pamant de padure si nisip.

Transplantarea se poare realiza primavara, cand radacinile plantelor de Spathiphyllum floribundum au ocupat in intregime vasul de cultura.

Udarea se face regulat, folosind cantitati moderate de apa, lasand intre doua udari substratul de la suprafaţa ghiveciului sa se usuce. In perioada de iarna, cantitatea de apa folosita la udare se reduce. Deoarece Spathiphyllum-ul prefera o umiditate atmosferica crescuta, se recomanda in perioada calda a anului, pulverizarea de apa pe frunze.

Temperatura optima pentru Spathiphyllum floribundum in perioada de iarna trebuie sa nu scada sub 14-15°C, iar vara poate varia intre 19 si 30°C. O temperatura sub 10°C, poate afecta plantele de Floarea de zapada.

Lumina este un factor important in cresterea si inflorirea Spathiphyllum floribundum. Aceasta preferă spatiile luminoase, dar trebuie ferita de razele  soarelui. Vara, plantele pot fi tinute si afara, preferabil intr-o zona de semiumbra.

Inmultirea la Spathiphyllum floribundum se realizeaza prin divizarea tufei, de preferat primavara.

Fertilizarea  (administrarea de ingrasaminte) se poate realiza de doua ori pe luna, in perioada cand planta infloreste si se va  intrerupe in perioada de repaus (perioada rece din an). Se vor administra ingrasaminte cu eliberare lenta pentru plante decorative prin flori (batoane fertilizante de culoare rosie), aceste contin ceva mai mult fosfor si potasiu.

Daunatori: Paduchi testosi si paduchii lanosi.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Spathiphyllum floribundum

 

Fig. 2 Spathiphyllum floribundum

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Spathiphyllum floribundum sau Crinul Pacii: Ghid ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii