Horticultorul.ro

dec. 10 2022

Taierea Trandafirilor Vara – reguli generale de urmat

Taierea trandafirilor este necesara si vara (in verde, pe perioada sezonului de vegetatie), aceasta are rolul de a stimula aparitia unui  nou val de flori, dar si de a contribui la o mai buna maturare a lemnului anual (tulpinile/ramurile de 1 an).

♦  Taierea trandafirilor remontanti (au doua sau numeroase valuri de înflorire intr-o perioada de vegetatie). Taierea de vara a trandafirilor ornamentali presupune ca după fiecare val de înflorire (cel tarziu – înainte de scuturarea tuturor petalelor) sa taiem/scurtam  tijele (in unghi de 45°)  care au purtat flori deasupra a 1-3 frunze cu 5 foliole (frunzulițe care intră în alcătuirea unei frunze compuse)  din partea superioara a lastarului/tulpinii care are la axila (subsuara frunzei) si un mugure bine dezvoltat Vezi fig.

Din mugurii aflați la subsuara fruzelor trandafirilor ornamentali vor aparea noi flori in cca. 30-50 zile (in functie de specie/soi si factorii ecologici).

 

♦  Trandafirii neremontanti – infloresc o singura data pe an. La acestia, tăierea de vara se face tot dupa inflorire (inainte de scuturarea tuturor petalelor), iar diferența este ca aceste specii/soiuri  vor înflori abia anul următor. Tăierea presupune scurtarea tijelor (in unghi de 45°) care au purtat flori deasupra a 1-3 frunze cu 5 foliole (frunzulițe care intră în alcătuirea unei frunze compuse) din partea superioara a lăstarului/tulpinii, Vezi fig. Aceasta taiere contribuie la o mai buna maturare a lemnului anual (tulpinile/ramurile de 1 an).

Fig. 1 Taierea Trandafirilor Vara

Fig. 2 Taierea Trandafirilor Vara

Fig. 3 Taierea Trandafirilor Vara

Fig. 4 Taierea Trandafirilor Vara

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Taierea Trandafirilor Vara – reguli generale de urmat

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii