Horticultorul.ro

sept. 04 2016

Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO_150Castravetele tepos-Kiwano (Cucumis metuliferus) este o planta  originara din Africa, cunoscuta sub mai multe denumiri: pepenele galben cu coarne, Kiwano, Kivano, castravetele African cu coarne, pepenele jeleu, castravetele tepos, Mokapana.

Castravetele tepos kiwano ajunge la maturitate la cca. 50-80 zile de la rasarire/pantare.

Castravetele tepos-kiwano este copt in momentul cand este ferm, coaja  are culoarea galbena-portocalie si  miezul   verde, gelatinos si o greutate de 17-180 grame. Gustul pepenelui galben cu coarne cand este copt  este o combinatie intre banana, pepene galben si castravete. Castravetele tepos -kiwano recoltat cand este copt se poate consuma in prepararea unor deserturi (inghetata), cocktail-uri, sosuri, siropuri, sorbete.

Castravetele tepos-kiwano se poate recolta cand inca nu a ajuns la maturitatea deplina si dimensiunile fructului sunt mai reduse.  Fructele astfel culese se pot consuma in salate, gustul fiind de castravete, sau se pot conserva pentru iarna (muraturi).

Recoltarea catraveteleui tepos-kiwano se face obligatoriu cu manusi.

Pastrarea Castravetilor teposi-Kiwano dupa recoltare se poate face o perioada lunga de timp (cateva luni)  in spatii unde temperatura variaza intre 10-15°C, iar umiditatea  intre 80-90%.  Fructele de kiwano nu trebuiesc asezate unul peste altul, deoarece tepii lor pot rani fructele vecine.

Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Fig. 1 Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Fig. 2 Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Fig. 3 Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Fig. 4 Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Recoltarea Castravetelui tepos-KIWANO

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii