sept. 10 2017

Soiuri & Hibrizi de ardei gras rosu pentru solar, camp, gradina

Soiurile si Hibrizii – de ardei gras rosu sunt apreciate de cultivatori (legumicultori) intrucat pretul este ceva mai ridicat comparativ cu cei galbeni se cultiva cu succes in functie de varietate in solarii, gradini, camp. Ardeiul gras rosu genereaza venituri pentru fermier ceva mai tarziu comparativ cu cel galben-verzui. Consumatori apreciaza  ardeiul gras rosu intrucat este o leguma proaspata si gustoasa.

SYNGENTA

 Yecla F1este un hibrid de ardei gras timpuriu, de tip Blocky sau California, foarte productiv, ce fructifica abundent, cu vigoare medie, fructele sunt uniforme, ferme, carnoase, de culoare rosie (la maturitate), dimensiunea de 10×10 cm, greutatea de 170-200g, cu rezistenta ridicata la TM 0 (Tobamovirus pathotype). 

ENZAZADEN 

Edison F1 – este un ardei gras de tip Blocky, cu crestere viguroasa, foarte productiv, cultivat in spatii protejate neincalzite sau camp, cu fructe mari (8 cm diametru), de culoare rosie, cu rezistenta mare impotriva putregaiului fructelor si la Tm:0-2 (Tobamovirus pathotype);

Festos F1 – este un ardei gras semitimpuriu, de tip Blocky, cu crestere viguroasa, foarte productiv, cultivat in spatii protejate neincalzite sau camp, cu fructe mari (9×16 cm), de culoare rosie, cu rezistenta mare la Tm:0-2 (Tobamovirus pathotype);

Rijk Zwaan 

Punto F1 – este un hibrid de ardei semitimpuriu, cu crestere viguroasa, foarte productiv (pe toata perioada anului), cultivat pe doua brate in spatii protejate (palisat) sau camp, cu fructe de tip blocky cu 4 lobi, uniforme, cu lungimea de 8-9 cm, diametru de 6-7 cm, pulpa de grosime 6-7 mm, greutatea 120-160g, foarte calitative, de culoare rosie, cu rezistenta la TMV (Tobacco mosaic virus). 

MONSANTO-SEMINIS 

Red Knight F1 – este un hibrid de ardei gras timpuriu, urias, cu cresteri viguroase, foarte productiv, cultivat atat in spatii protejate cat si in camp, fructele au 3-4 lobi, dimensiune 11×11 cm, pulpa groasa, greutatea de 200-350g, gust dulce, culoarea rosu aprins, foarte calitative, cu rezintenta la BST (Bacterial spot, Xanthomonas axonopodis strains 1,2,3), PVY (Potato virus Y strains P0).

ZKI

Gigant F1 – este un hibrid de ardei gras urias, cultivat atat in spatii protejate cat si in camp, cu fructele mari, extremm de dulci, pulpa groasa, greutatea peste 200g, de culoare rosu intens (la maturitate). 

HAZERA

Antonio F1 – este un hibrid de ardei gras tip blocky, urias, poat eprintre cei mai spectaculosi ardei, cu fructele alungite, carnoase, cu dimensiunea de 18-10 cm, usor conice si o greutate ce poate ajunge la 500g;

Paso Real F1 – este un hibrid de ardei gras tip blocky, ce paote fi cultivat in spatii protejate, sau un camp, fructele au 3-4 lobi, lungimea circa 11 cm, diametrul de 8 cm, peretii carnosi, cu gust intens (la maturitate), cu rezistenta la TMV (Tobacco mosaic virus) si la PVY (Potato virus Y strains P0).

 

Fig. 1 Ardeiul gras rosu ‘Yecla F1’

Fig. 2  Ardeiul gras rosu

Fig. 3 Ardeiul gras rosu

Fig. 4 Ardeiul gras rosu

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri & Hibrizi de ardei gras rosu pentru solar, camp, gradina

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii