feb. 02 2021

Tomate cu creștere determinată, recomandate pentru cultivare în câmp

1. Brixtone F1

Brixtone F1 este o noutate în portofoliul Syngenta, un hibrid de tomate cu creștere determinată recomandat pentru cultivare în câmp;

Tomatele au formă ovală, pulpa este groasă și fermă, cu un conținut ridicat de zahăr. Avantajul acestei tomate este greutatea sa medie de 100 – 120 de grame, fiind pretabil atât pentru procesare, dar și pentru comercializare și consum în stare proaspătă.

Vigoarea plantelor este medie, însă foliajul este bogat, ceea ce împiedică formarea arsurilor solare.

Brixtone F1 are un pachet complex de toleranțe, printre care la pătarea cenușie, ofilirea vasculară, uscarea vasculară, bacterioză, dar și la nematozi.

În loturile demonstrative s-a observat o toleranță foarte bună la temperaturile ridicate din timpul verii – Brixtone F1 are o legare foarte bună chiar și în condiții de stres.

Fig. 1 Brixtone F1

 

Fig. 2 Brixtone F1

2.  Firmus F1

Firmus F1 este o tomată cu creștere determinată destinată cultivării în câmp deschis, ce se remarcă printr-o legare foarte bună în condiții de temperaturi ridicate.

Greutatea fructelor este 60 – 80 de grame, acestea având culoarea roșu aprins, o fermitate foarte bună și un conținut ridicat de zahăr.

Coacerea este concentrată, fără umeri verzi, fructele nu sunt afectate de arsurile solare și sunt pretabile și pentru recoltare mecanizată.

Firmus F1 se diferențiază printr-un pachet deosebit de toleranțe, la virusul petelor de bronz (TSWV), la nematozi, la făinare, bacterioză, uscarea vasculară și ofilirea vasculară.

Fig. 3 Firmus F1

Fig. 4 Firmus F1

Fig. 5 Firmus F1

Fig. 6 Firmus F1

3.  Bobcat F1

Bobcat F1 este o tomată cu fruct rotund recomandat pentru cultivare în câmp. Planta este viguroasă, prezintă internodii scurte și port închis, tip tufă.

Fructele au o culoare roșie, uniformă, fiind rezistente la crăpare; acestea ajung la o greutate medie de 220 de grame.

Datorită conținutului ridicat de materie uscată, se recomandă pentru consum în stare proaspătă, dar și pentru industrializare.

Bobcat F1 prezintă toleranță ridicată la ofilirea vasculară, uscarea vasculară și la virusul mozaicului tomatelor.

Fig. 7 Bobcat F1

Fig. 8 Bobcat F1

Fig. 9 Bobcat F1

Categorie: Legume

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Tomate cu creștere determinată, recomandate pentru cultivare în câmp

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii