feb. 02 2021

Tomate extratimpurii cu mucron

1. Pekonet F1

Pekonet F1 este o tomată cu creștere semideterminată, extratimpurie, recomandată atât pentru cultivare primăvara, cât și pentru cultura de toamnă, datorită toleranței ridicate la virusul petelor de bronz (TSWV), hormoni și stres termic.

Fructele sunt rotunde, cu o greutate medie de 150 – 180 de grame, uniforme, cu culoare bună, ce formează natural un mic mucron la vârful fructului, fiind foarte atractive pentru consumatori.

Plantele au port deschis și o legare continuă și constantă pe tot ciclul de vegetație; Distanța între internodii este medie.

Pekonet F1 se remarcă printr-un gust foarte bun.

Pachetul complex de toleranțe satisface cerințele celor mai exigenți producători, alături de toleranța ridicată la virusul petelor de bronz, Pekonet F1 prezintă toleranță și la ofilirea vasculară, uscarea vasculară, la virusul mozaicului tomatelor si virusul mozaicului tutunului, precum și la nematozi.

Fig. 1 Pekonet F1

Fig. 2 Pekonet F1

Fig. 3 Pekonet F1

2. Melanet F1

Melanet F1 este un hibrid de tomate extratimpurii, cu creștere semideterminată, destinat producțiilor extratimpurii în spații protejate, în culturile de primăvară și vară.

Acesta prezintă o vigoare medie și se remarcă printr-o continuitate bună în legarea fructelor, de la primul etaj până pe vârfuri.

Fructele au o greutate medie de 140 – 160 de grame, culoare roșu închis și un gust foarte bun. Forma lor este rotundă, iar în vârf formează un mic mucron în mod natural, însă dimensiunea acestuia diferă în funcție de condițiile de polenizare artificială.

Fiind o plantă generativă, răspunde foarte bine la fertilizări avansate.

Melanet F1 prezintă toleranță ridicată la pătarea cafenie, la ofilirea și uscarea vasculară, la virusul mozaicului tutunului și virusul mozaicului tomatelor, precum și la nematozi.

Fig. 4 Melanet F1

Categorie: Legume

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Tomate extratimpurii cu mucron

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii