Horticultorul.ro

feb. 02 2021

Tomate extratimpurii – recomandări pentru ciclul 1 și ciclul prelungit de cultură

1. Devonet F1

Devonet F1 este cea mai timpurie tomată din portofoliul Syngenta, destinată cultivării în spații protejate. Planta este echilibrată vegetativ – generativ, cu port deschis, fiind ușor de întreținut; Se remarcă prin legare foarte bună de la prima până la ultima inflorescență.

Fructele sunt uniforme, au o culoare roșu intens, iar greutatea medie este de 180 – 200 de grame; forma acestora este costată, asemănătoare roșiilor de grădină.

Devonet F1 se evidențiază printr-un pachet complex de toleranțe, la pătarea cafenie, la ofilirea vasculară, uscarea vasculară, la virusul mozaicului tutunului și virusul mozaicului tomatelor, precum și la nematozi.

Tomatele Devonet F1 se comportă excelent la plantările extratimpurii asigurând profitul legumicultorilor, aproximativ 50% din producție se obține în primele 10 zile de la prima recoltare.

Fig 1 Devonet F1

Fig. 2 Devonet F1

2. Gravitet F1

Gravitet F1 este un hibrid de tomate extratimpuriu, cu creștere semideterminată, plantele sunt echilibrate vegetativ – generativ, cu port deschis, ceea ce le face ușor de întreținut. Fructele sunt uniforme, de culoare roșu intens și cu un gust foarte bun.

Au fost observate performanțe foarte bune la plantarea timpurie în spații semi-încălzite, remarcându-se printr-o coacere concentrată a fructelor, Gravitet F1 dovedind de-a lungul timpului, un potențial de producție foarte ridicat, de la prima până la ultima recoltare.

Greutatea medie a fructelor este de 180 – 200 de grame.

Fig. 3 Gravitet F1

3. Qualitet F1

Qualitet F1 este un hibrid de tomate destinat producțiilor extratimpurii în spații protejate. Plantele sunt puternice, manifestând un bun echilibru între vegetativ și generativ.

Fructele sale sunt mari, cu o greutate medie de 180 de grame, de culoare roșu strălucitor, fiind foarte atractive pentru consumatori, iar uniformitatea și fermitatea bună a fructelor oferă o calitate superioară producției.

Hibridul Qualitet F1 se remarcă printr-o legare foarte bună și constantă chiar și în condiții de temperaturi mai puțin favorabile.

Fig. 4 Qualitet F1

4. Kingset F1

este un hibrid de tomate cu creștere nedeterminată, ce se remarcă prin producții timpurii ridicate. Acesta reprezintă o nouă generație de tomate care se coace perfect în roșu de la interior către exterior, fiind foarte atractiv pentru consumatori.

Gustul deosebit și calitatea internă a fructelor diferențiază acest hibrid atât în fața producătorilor, cât și a consumatorilor.

Greutatea medie a fructelor este de 200 – 220 de grame, iar forma este costată, ușor aplatizată, fiind asemănătoare roșiilor de grădină.

Plantele au vigoare medie, cu port deschis;

Kingset F1 se remarcă printr-o dezvoltare rapidă a inflorescențelor, fiind aproape la fel de timpurie precum o tomată cu creștere semideterminată, iar legarea este foarte bună, chiar și în condiții de stres termic.

Kingset F1 prezintă toleranță ridicată la ofilirea vasculară, la pătarea cafenie, la uscarea vasculară, la virusul mozaicului tutunului si la virusul mozaicului tomatelor, precum și toleranță intermediară la virusul răsucirii și îngălbenirii frunzelor.

Fig. 5 Kingset F1

Fig. 6 Kingset F1

Fig. 7 Kingset F1

Categorie: Legume

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Tomate extratimpurii – recomandări pentru ciclul 1 și ciclul prelungit de cultură

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii