feb. 02 2021

Tomate roz cu creștere nedeterminată

1. Malduo F1

Malduo F1 este noutatea din portofoliul Syngenta pentru cultura de tomate roz; acest hibrid are  creștere nedeterminată și este destinat producțiilor extratimpurii în spații protejate.

Fructele au o greutate medie de 220 – 250 de grame, sunt uniforme, cu formă rotundă, ușor costată și cu un nivel mediu de fermitate;

Oferă siguranță culturii pe întreaga perioadă de vegetație datorită toleranței ridicate la virusul petelor de bronz (TSWV); Malduo F1 prezintă toleranță și la ofilirea vasculară, uscarea vasculară, pătarea cafenie și la nematozi.

Planta este generativă cu port deschis și prezintă o distanță scurtă între internodii.

Malduo F1 se remarcă printr-un gust foarte bun, specific tomatelor de culoare roz.

Fig. 1 Malduo F1

 

2. Manekro F1

Manekro F1 este un hibrid de tomate roz de tip beef, cu creștere nedeterminată destinat cultivării în sere și solarii. Fructele sunt uniforme și mari, acestea depășesc frecvent 250 de grame; Forma lor este costată, fiind asemănătoare roșiilor de grădină.

Planta este viguroasă cu o distanță medie între internodii; aceasta se remarcă printr-o toleranță foarte bună la temperaturile ridicate.

Manekro F1 are un pachet complex de toleranțe, dintre care menționăm toleranța la virusul răsucirii și îngălbenirii frunzelor, transmis de musculița albă.

Manekro F1 se deosebește prin rezistență bună la transport.

Datorită gustului foarte bun și a culorii roz, Manekro F1 este o roșie atractivă și căutată de consumatori.

Fig. 2 Manekro F1

Fig. 3 Manekro F1

3. Mamston F1

Mamston F1 este un hibrid de tomate roz, cu creștere nedeterminată, recomandat pentru cultivare în spații protejate pe toate ciclurile de producție.

Planta este viguroasă, iar fructele sunt uniforme, cu un gust foarte bun.

Mamston se remarcă prin toleranță ridicată la pătarea cafenie, ofilirea vasculară, uscarea vasculară, virusul mozaicului tutunului și virusul mozaicului tomatelor. De asemenea, prezintă toleranță intermediară la virusul răsucirii și îngălbenirii frunzelor, transmis de musculița albă.

Fig. 4 Mamston F1

Fig. 5 Mamston F1

Fig. 6 Mamston F1

Categorie: Legume

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Tomate roz cu creștere nedeterminată

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii