iun. 25 2012
Castraveti murati in otet
– Marar (verde sau uscat – crengute)
– Foi (frunze) de dafin
– Cimbru
– Boabe mustar
– Boabe piper
– Rondele ceapa
– Rondele morcov
– 1 lingura de zahar
– 1 lingurita de sare
– 1 borcan de 840 grame
Preparare
1. Se introduc in fiecare borcan: marar (frunza, tulpina, floare), cimbru, o foaie „frunza” de dafin, ceapa si cateva boabe de piper si mustar (Vezi. Fig. 2 si 3);
2. Se aseaza castravetii intercalati cu rondele de morcov (Vezi Fig. 4);
3. Se adauga 1 lingura de zahar si lingurita de sare (Vezi Fig. 5);
4. Se adauga otet circa un deget pe fundul borcanului (pana la dunga de jos a borcanului), (Vezi Fig. 6);
5. Se va completa borcanul pana sus cu apa, (Vezi Fig. 6);
6. Se aseaza un prosop intr-o cratita iar apoi se aseaza borcanele. Se umple cratita cu apa si se fierb borcanele la “Bain-marie” la foc potrivit aprox. 20 min (pana ce culoarea castravetilor incepe sa se schime). Se opreste focul si se acopera borcanele cu o panza si se lasa in cratita pana se racesc.

Fig. 1 Castraveti tip „cornison” – pregatiti pentru murat

Fig. 2 Adaugarea de marar, ceapa, frunza de dafin, etc.

Fig. 3 Adaugarea de bobite pentru muraturi (mustar, piper, etc.)

Fig. 4 Asezarea castravetilor in borcan

Fig. 5 Adaugarea de zahar si sare

Fig. 6 Adaugarea de otet pana la deget si completarea cu apa
Categorie: Mancare sanatoasa
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Castraveti murati in otet