iun. 25 2012

Castraveti murati in otet

– Castraveti tip „cornison”

– Marar (verde sau uscat – crengute)

– Foi (frunze) de dafin

– Cimbru

– Boabe mustar

– Boabe piper

– Rondele ceapa

– Rondele morcov

– 1 lingura de zahar

– 1 lingurita de sare

– 1 borcan de 840 grame

Preparare

1. Se introduc in fiecare borcan: marar (frunza, tulpina, floare), cimbru, o foaie „frunza” de dafin, ceapa si cateva boabe de piper si mustar (Vezi. Fig. 2 si 3);

2. Se aseaza castravetii intercalati cu rondele de morcov (Vezi Fig. 4);

3. Se adauga 1 lingura de zahar si lingurita de sare (Vezi Fig. 5);

4. Se adauga otet circa un deget pe fundul borcanului (pana la dunga de jos a borcanului), (Vezi Fig. 6);

5. Se va completa borcanul pana sus cu apa, (Vezi Fig. 6);

6. Se aseaza un prosop intr-o cratita iar apoi se aseaza borcanele. Se umple cratita cu apa si se fierb borcanele la “Bain-marie” la foc  potrivit aprox. 20 min  (pana ce culoarea castravetilor incepe sa se schime). Se opreste focul si se acopera borcanele cu o panza si se lasa in cratita pana se racesc.

Reteta de castraveti murati in otet - bulgaresti-1

Fig.  1 Castraveti tip „cornison” – pregatiti pentru murat

Reteta de castraveti murati in otet - bulgaresti-2

Fig. 2 Adaugarea de marar, ceapa, frunza de dafin, etc.

Reteta de castraveti murati in otet - bulgaresti-2

Fig. 3 Adaugarea de bobite pentru muraturi (mustar, piper, etc.)

Reteta de castraveti murati in otet - bulgaresti-4

Fig. 4 Asezarea castravetilor in borcan

Reteta de castraveti murati in otet - bulgaresti-5

Fig. 5 Adaugarea de zahar si sare

Reteta de castraveti murati in otet - bulgaresti-6

Fig. 6 Adaugarea de otet pana la deget si completarea cu apa

Categorie: Mancare sanatoasa

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Castraveti murati in otet

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii