oct. 28 2014
ZACUSCA din TRANSILVANIA
– 5 kg vinete
– 5 kg ardei capia
– 5 kg gogosari
– 3 kg ceapa
– 3 l ulei
– 1,5 l bulion rosii
– piper macinat, frunze de dafin
Preparare
Se spala vinetele, ardeii capia si gogosarii, se coc si se curata.
Ceapa se taie sozisori si se fierbe putin. Se scurge de apa ramasa, si impreuma cu restul legumelor coapte se toaca cu ajutorul masinii de tocat prin sita cea mai mare.
Se pun la foc ingredientele tocate impreuna cu uleiul, sarea, piperul si foile de dafin. Se lasa la fiert timp de cca. 1 ora, timp in care se amesteca continuu pentru a evita prinderea de vas. Dupa cca. 1 ora se adauga bulionul. Pentru un gust mai dulceag se adauga 1 l de bulion, iar pentru un gust mai acrut se poate adauga 1,5 l de bulion.
Dupa adaugarea bulionului se mai lasa la fiert 5-10 minute, apoi se opreste focul. Se pun in borcane si se fierbe la bain-marie timp de 20 minute.
!!! La acest tip de zacusca se pot folosi si legumele congelate.
Categorie: Mancare sanatoasa
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru ZACUSCA din TRANSILVANIA