oct. 29 2014

ZACUSCA LA CEAUN

ZACUSCA LA CEAUN_1Ingrediente

– 5 kg ardei capia

– 2,5 kg vinete

– 2 kg ceapa

– 2 kg suc de rosii

– 1/2 l ulei

– foi de dafin

– cimbru

– sare

– piper boabe

Preparare

Ardeiul capia si vinetele se coc si se curata.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Punem tuciul (ceaunul) de fonta pe foc cu o jumatate din cantitatea de ulei. Lasam sa se incinga apoi adaugam ceapa si o lasam sa fiarba pana incepe sa se ingalbeneasca si sa se inmoaie. Se adauga ardeiul taiat fasiute si se amesteca mereu, astfel incat sa nu se lipeasca. Dupa ce este fiarta ceapa, se adauga sucul de rosii si vinetele. Se lasa sa fiarba toata compozitia pana cand lingura de lemn sta dreapta in mijlocul compozitiei (sau pana nu mai exista zeama).

In timp ce fierbe se adauga cateva foi de dafin, putin cimbru, cateva boabe de piper si sarea.

Daca la final se observa ca este prea acra compozitia, se pot adauga 2-3 linguri de zahar.

Se pregatesc borcanele si se toarna compozitia fierbinte in ele, se pune capacul si se intorc borcanele pentru 5-10 minute cu capacul in jos.

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 2 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 3 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 4 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 5 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 6 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 7 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 1 ZACUSCA LA CEAUN

Fig. 8 ZACUSCA LA CEAUN

Categorie: Mancare sanatoasa

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru ZACUSCA LA CEAUN

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii