sept. 09 2012

Soiul de mar Gloster – descriere, particularitati

Denumire stiintifica:  Malus domestica ‘Gloster’

Denumire populara soi de mar:  Gloster

Soiul este obtinut din parintii:  Weisser Winterglockenapfel x Richared Delicious

Origine: soi obtinut in  Germania  in anul 1969

Vigoarea pomului: mare

Rodire: cu tendinta de a intra in alternanta de rodire (rodire bienala).

Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, inceput de octombrie

Marimea fructului: mare, fructe de peste 180-190 grame, cu diametru 8-9 cm.

Culoarea fructului “pielitei”: fondul galben-verzui, acoperit aproape in intregime de un rosu-visiniu. Fructul este cerat si lucios.

Forma fructului: fruct mare de  forma ovosferica

Gustul: excelent, usor acidulat cu aroma specifica.

Pulpa: fina, culoare alb-verzuie-galbuie.

Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate 3 luni si perioada poate creste si la 8 luni de la recoltare (in conditii de depozit cu atmosfera controlata)

Utilizare: consum in stare proaspata

Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.

Soiul de mar_Gloster_apple_2

Fig. 1  Soiul de mar „Gloster”

Soiul de mar_Gloster_apple_1

Fig. 2   Soiul de mar „Gloster”

Soiul de mar_Gloster_apple_3

Fig. 3  Soiul de mar „Gloster”

Soiul de mar_Gloster_apple_4

Fig. 4   Soiul de mar „Gloster

Soiul de mar_Gloster_apple_5

Fig. 5 Sectiune prin soiul de mar „Gloster”

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Gloster – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii