sept. 09 2012
Soiul de mar Gloster – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Gloster’
Denumire populara soi de mar: Gloster
Soiul este obtinut din parintii: Weisser Winterglockenapfel x Richared Delicious
Origine: soi obtinut in Germania in anul 1969
Vigoarea pomului: mare
Rodire: cu tendinta de a intra in alternanta de rodire (rodire bienala).
Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, inceput de octombrie
Marimea fructului: mare, fructe de peste 180-190 grame, cu diametru 8-9 cm.
Culoarea fructului “pielitei”: fondul galben-verzui, acoperit aproape in intregime de un rosu-visiniu. Fructul este cerat si lucios.
Forma fructului: fruct mare de forma ovosferica
Gustul: excelent, usor acidulat cu aroma specifica.
Pulpa: fina, culoare alb-verzuie-galbuie.
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate 3 luni si perioada poate creste si la 8 luni de la recoltare (in conditii de depozit cu atmosfera controlata)
Utilizare: consum in stare proaspata
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.

Fig. 2 Soiul de mar „Gloster”

Fig. 3 Soiul de mar „Gloster”

Fig. 4 Soiul de mar „Gloster„

Fig. 5 Sectiune prin soiul de mar „Gloster”
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Gloster – descriere, particularitati