sept. 11 2012
Soiul de mar Wagener premiat – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Wagener premiat’
Denumire populara soi de mar: Wagener premiat
Origine: USA, New York
Vigoarea pomului: slaba
Rodire: rodeste pe tepuse (ramuri scurte)
Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, inceput de octombrie
Marimea fructului: mare, fructe de peste 180-190 grame. Intr-un pom fructele variaza ca marime, fructe medii -mari (Vezi fig. 4).
Culoarea fructului “pielitei”: culoare galben-verzuie acoperita aproape total de un rosu-zmeuriu (mat).
Forma fructului: mare de forma sferic-turtita, asimetrice, prezinta coaste evidente si o proeminenta vizibila (bot de iepure).
Gustul: dulce-echilibrat, usor acidulat, putin aromat.
Pulpa: alba-galbuie, fina, compacta, suculenta.
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate 7-8 luni
Utilizare: consum in stare proaspata
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Wagener premiat – descriere, particularitati