sept. 11 2012

Soiul de mar Wagener premiat – descriere, particularitati

Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Wagener premiat’

Denumire populara soi de mar:   Wagener premiat

Origine: USA, New York

Vigoarea pomului: slaba

Rodire: rodeste pe tepuse (ramuri scurte)

Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, inceput de octombrie

Marimea fructului: mare, fructe de peste 180-190 grame. Intr-un pom fructele variaza ca marime, fructe medii -mari  (Vezi fig. 4).

Culoarea fructului “pielitei”: culoare galben-verzuie acoperita aproape total de un rosu-zmeuriu (mat).

Forma fructului: mare de forma sferic-turtita, asimetrice, prezinta coaste evidente si o proeminenta vizibila (bot de iepure).

Gustul: dulce-echilibrat, usor acidulat, putin aromat.

Pulpa: alba-galbuie, fina, compacta, suculenta.

Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate 7-8 luni

Utilizare: consum in stare proaspata

Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.

Soiul de mar_Wagener premiat_apple_2

Fig. 1 Soiul de mar „Wagener premiat

Soiul de mar_Wagener premiat_apple_3

Fig. 2   Soiul de mar „Wagener premiat

Soiul de mar_Wagener premiat_apple_4

Fig. 3   Soiul de mar „Wagener premiat

Soiul de mar_Wagener premiat_apple_5

Fig. 4   Soiul de mar „Wagener premiat

Soiul de mar_Wagener premiat_apple_6

Fig. 5  Sectiune prin soiul de mar „Wagener premiat

Soiul de mar_Wagener premiat_apple_7

Fig. 6  Soiul de mar „Wagener premiat

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Wagener premiat – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii