oct. 29 2023
Soiul de prun President – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘President’
Denumire populara soi de prun: President
Origine: soi obtinut in Anglia (1850 – 1899)
Ramurile de rod: buchete de mai
Vigoare: pom de vigoare mare
Productivitate: soi foarte productiv (are tendinta de a supra incarca pomul, supra productia poate conduce la ruperea ramurilor sub greutatea fructelor)
Perioada maturarii fructelor: tarzie-foarte tarzie; dupa 20 septembrie – octombrie
Mărimea fructului: mare, fructe de peste 50 grame
Culoarea fructului “pielitei”: alvastru-violet inchis, acoperita cu pruina
Forma fructului: ovoidala
Gustul: gust echilibrat cu pulpa galbena, carnoasa, suculenta, semiaderenta la sambure (pulpa se desprinde usor de pe sambure), aroma placuta
Aderenta pulpei la sambure: pulpa semiaderenta la sambure
Utilizare: consum in stare proaspata, industrializare, prune uscate
Pastrare in stare proaspata: pastrate in frigider sau depozite frigorifice rezista 14-21 zile
Fertilitate: soi autosteril (nu poate lega rod prin fecundarea florilor cu polenul propriu). Acest soi necesita polenizatori ca: Anna Spath,
Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii de prun.
Boli si daunatori: soi tolerant la viroze si sensibil la viespea samburilor si viespea neagra
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de prun President – descriere, particularitati