oct. 17 2021

Soiuri de Corn – descriere, particularitati

Cornul (Cornus mas) este o specie arbustiva decorativa  prin flori, frunze, fructe si port.

Cornul infloreste primavara (febriarie-aprilie), florile au culoarea galbena, sunt autofertile, grupate in cime umbheliforme.

Frunzele sunt caduce (cazatoare), de forma oval-elipcica, cu 4-10 cm lungime, toamna se coloreaza in rosu-caramiziu.

Cornul fructifica la 6-7 ani de la plantare.

Fructele – coarnele– sunt comestibile, de tip drupe alungite-elipsoidale cu lungimea de 1,5-2 cm, culoarea rosu-purpriu, carnoase, acrisoare, astringent, perioada de maturare august-octombrie. Coarnele se pot consuma si in stare proaspata, dar adesea sunt prelucrate sub forma de: dulceata, gem, compot, sirop, vin,etc.

♦   Soiul de corn Bordo (SM-4) –  soi originar din Romania la ICDPP Maracineni, planta cu vigoare mijlocie-mare, cu rezistenta buna la ger si mijlocie la seceta; fructul este mare, greutatea de 0,2 g, forma alungita-eliptica; pielita rosu-bordo; pulpa suculenta, consistent, de culoare rosu inchis; gust acrisor, astringent, perioada de maturare a fructelor incepand cu 5-15 august;

♦   Biotipul  Pitesti 10;

♦   Biotipul  Mh 9;

♦   Biotipul  Mh 8;

♦   Biotipul  Targu Jiu 1; etc.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de Corn – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii